Σε ύφεση ο “πόλεμος” τιμών και προσφορών στο Αυτοκίνητο. Πως θα κινηθούν τα ασφάλιστρα προσεχώς;

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Υφεσιακά φαινόμενα παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες ο “πόλεμος” τιμών και προσφορών στην ασφάλιση αυτοκινήτου καθώς όλα δείχνουν ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για πιο χαμηλά ασφάλιστρα.

Οι τιμές των ασφαλίστρων που έχουν διαμορφωθεί, από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του έντονου ανταγωνισμού, έχουν χτυπήσει “πάτο” σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς και προφανώς το “πτωχευτικό” ασφάλιστρο δεν μπορεί να έχει συνέχεια στην πολιτική ασφαλιστικών εταιριών.

Τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για την παραγωγή ασφαλίστρων, το πρώτο εξάμηνο του 2019, δείχνουν ότι ο κλάδος έχει αρνητικό πρόσημο, παρά την αύξηση του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων.

Συνεπώς, στην  πολιτική των τιμών των  ασφαλιστικών εταιριών , κύρια αυτών που έχουν το αυτοκίνητο ως βασική δραστηριότητα, για την προσεχή χρονιά  αναμένεται να είναι η συγκράτηση στα σημερινά σημερινά και οι οριακές ή διορθωτικές αυξήσεις.

Οι εκτιμήσεις από την αγορά είναι ότι δεν θα υπάρξουν θεαματικές αναπροσαρμογές τιμολογίων στην αστική ευθύνη, καθώς ο μέσος δείκτης ζημιών το 2017 είχε αυξηθεί κατά μισή μονάδα , το μέσο κόστος ζημιών αστικής ευθύνης οχημάτων ( υποχρεωτική ασφάλιση)  για το ίδιο χρονικό διάστημα ( που υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία της ΕΑΕΕ) είχε μειωθεί από 1695 ευρω το 2016 στα 1457 ευρώ.

Έτσι, οι όποιες μεταβολές υπάρχουν στους πιο πάνω βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την τιμολογιακή πολιτική  στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου δεν θεωρούνται σημαντικές για αισθητές αυξήσεις στα τιμολόγια.

Επίσης, υφεσιακά κινείται και ο ανταγωνισμός σε τιμές και προσφορές  που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια κύρια από τους online εταιρικούς και πρακτοριακούς παίκτες.

Οι νέοι κανόνες πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων που ισχύουν με κοινοτική οδηγία, γνωστή ως IDD, έχουν φρενάρει τον έντονο ανταγωνισμό που παρατηρείτο από τους παραπάνω παίκτες με συνεχόμενες εκπτώσεις και συνδυαστικές προσφορές.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *