Σημάδια ανάκαμψης για την παραγωγή των ασφαλιστικών εταιριών έδειξε ο Ιούνιος

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Η παραγωγή των ασφαλιστικών εταιριών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, παρά τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα του πρώτου διμήνου του έτους, παρουσίασε μεγάλη πτώση κατά την διάρκεια του lockdown η οποία αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία του πρώτου 6μήνου όπου συνολικά η μείωση της παραγωγής έφτασε το 4,5%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ωστόσο , σύμφωνα με τα στοιχεία παραγωγής του μηνός Ιουνίου 2020 φαίνεται ότι  η αγορά άρχισε να διορθώνει καθώς άρχισε η επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2020 η παραγωγή, συγκριτικά με το αντίστοιχο μήνα του 2019, σημείωσε στο σύνολό της αύξηση 1,1%.

Oι  Ασφάλειες Ζωής τον Ιούνιο είχαν αύξηση 4,5% με τις  “Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις” να τρέχουν με αύξηση 43,8% και η  “Διαχείριση συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων” με αύξηση 17 %

Στις Γενικές Ασφαλίσεις οι ασφάλειες Ατυχημάτων και Ασθένειας είχαν αύξηση 7,6% και 8,0% αντίστοιχα.

Ο κλάδος “Αστική ευθύνη χερσαίων οχημάτων” περιόρισε το Ιούνιο τις απώλειές του στο  1,1% όταν σε επίπεδο εξαμήνου καταγράφει μείωση 7,4%. 

Αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο , στην αύξηση του αριθμού του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων στα επίπεδα του τέλους του 2019, αφού στην διάρκεια του lockdown είχε μειωθεί σημαντικά ( πάνω από  100.000 ) ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων.

Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν ελπίδες και προσδοκίες ότι στους επόμενους μήνες και παρά την ύφεση που έχει φέρει η πανδημία Covid-19 ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να διατηρήσει την παραγωγή του στα επίπεδα του 2019, αναμένοντας μια σημαντική ανάπτυξη το 2021.  

Σχετικό θέμα:
Πτωτική η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών στο πρώτο 6μηνο του έτουςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *