Σημαντικές απάτες εντοπίστηκαν από την εποπτεία στη City Insurance της Ρουμανίας

Το έλλειμμα κεφαλαίου της City Insurance,  που είναι ηγετική εταιρία στην ασφαλιστική  αγοράς της Ρουμανίας , στην οποία πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο και τέθηκε υπό εξωτερική διαχείριση από την ρυθμιστική αρχή  της χώρας (ASF), είναι κοντά στα 845 εκατ. RON (πάνω από 170 εκατ. Ευρώ), σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που ανέφερε η ιστοσελίδα  Economica.net.

Η εταιρεία έχει δείκτη ρευστότητας μόνο 0,16, σε σύγκριση με το απαιτούμενο επίπεδο 1. Ακόμη σύμφωνα με  την ASF φαίνεται ότι η ασφαλιστική εταιρεία παρουσίασε καταστάσεις λογαριασμού που δεν επιβεβαιώθηκαν από την εκδότρια τράπεζα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι έχει την απαραίτητη ρευστότητα για να ανταποκριθεί τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Επιπλέον, η ASF αναφέρει ότι ο πλειοψηφικός μέτοχος της ασφαλιστικής εταιρίας, η εταιρεία Vivendi International – που ελέγχεται από τον Dan Odobescu, τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Adrian Nastase – δανείστηκε από την  City Insurance σημαντικά χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 75 εκατ. Ευρώ στο τέλος του 2020. Αυτά τα ποσά δεν βρέθηκαν στον λογαριασμό που υποδεικνύει η εταιρεία, επειδή ο λογαριασμός αυτός δεν υπήρχε, σύμφωνα με τα έγγραφα που απέστειλε η τράπεζα.

Πηγή : romania-insider.com

Υ. Γ Να σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις στην City Insurance ενδιαφέρουν άμεσα την χώρα μας καθώς οι εταιρία έχει δραστηριότητα στην ασφάλιση αυτοκινήτου με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *