Σημαντικός ο ασφαλιστικός κλάδος στην ανάκαμψη


“Μέσα στο σημερινό δυσμενές κλίμα ως αποτέλεσμα της δεινής θέσης στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία, ο ασφαλιστικός κλάδος έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συλλογικές προσπάθειες για την ανάκαμψη και το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας”, ανέφερε ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

5212Η αναφορά έγινε στο πρώτο Παγκύπριο Συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε συνεργασία με το Ιnsuranceforum.gr με θέμα «To μέλλον του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην αγορά που διαμορφώνεται. Εποπτικοί Κανόνες, Solvency II, και οικονομικό περιβάλλον. Επιπτώσεις, λύσεις και προοπτικές».

Σε χαιρετισμό τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους του ο Βουλευτής Αντώνης Αντωνίου, ο κ. Ομήρου είπε ότι τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δύσκολα για την οικονομία, τον τόπο και τον λαό, τονίζοντας πως αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση η οποία έχει αφήσει τα σημάδια της στο σύνολο της κοινωνίας.

“Το σύνολο των πιο πάνω δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την ασφαλιστική βιομηχανία. Και κατ’ επέκταση τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, τη ραχοκοκκαλιά της ασφαλιστικής βιομηχανίας” είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Λέγοντας ότι ο ασφαλιστικός κλάδος έχει μια σημαντικότατη προσφορά προς την οικονομία και την κοινωνία, επεσήμανε πως χρειάζεται ένα ενισχυμένο και αξιόπιστο πλαίσιο προστασίας των ασφαλιζομένων και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε, τα επερχόμενα νομοθετήματα που θα εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το Solvency II και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (IMD II), θα θωρακίσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες σε σχέση με την κεφαλαιακή τους επάρκεια και θα διασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του κλάδου, ενώ θα δώσουν και τα εφόδια στην Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών να διαδραματίσει τον ουσιαστικό της ρόλο αποτελεσματικά και αξιόπιστα.
Πηγή :ant1iwo.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *