Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής ύψους 2 εκ δολαρίων

Στα χέρια του FBI και των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ είναι ένας 54χρονος που κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό του πριν επτά χρόνια με στόχο την ασφάλεια ζωής που είχε κάνει, αξίας 2 εκ δολαρίων.
Σύμφωνα με το Associated Press συνελήφθη στη Μολδαβία, αφού βρέθηκε ζωντανός και εκδόθηκε στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ.
Ο Igor Vorotinov, 54 ετών, κατηγορήθηκε το 2015 για μία απάτη απάτη. Συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και έφτασε στις ΗΠΑ το Σάββατο, δήλωσε ο δικηγόρος των ΗΠΑ Erica MacDonald.
Συμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές Vorotinov έκανε μία ασφάλεια ζωής την άνοιξη του 2010 και ορίστηκε ως ο κύριος δικαιούχος η τότε σύζυγός του, η Irina Vorotinov. Το ζευγάρι χώρισε αργότερα εκείνο το έτος.
Το σχέδιο του εικονικού θανάτου άρχισε να εκτυλίσσεται το 2011, όταν η αστυνομία στη Μολδαβία ενημερώθηκε για ένα νεκρό άνδρα στην είσοδο του χωριού Cojusna, στην κεντρική Μολδαβία. Τα έγγραφα που βρέθηκαν πάνω στο νεκρό, το διαβατήριο και οι κάρτες ξενοδοχείων ανήκαν στον Vorotinov.
Οι εισαγγελείς λένε ότι η Ιρίνα Βοροτινόφ ταξίδεψε στη Μολδαβία και αναγνώρισε το σώμα του πρώην σύζυγο της. Στη συνέχεια επέστρεψε στις Η.Π.Α. και με το πιστοποιητικό θανάτου του εισέπραξε πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια από την αποζημίωση της ασφάλισης ζωής του. Οι εισαγγελείς λένε ότι τα χρήματα τελικά μεταφέρθηκαν στο γιο του ζευγαριού και σε λογαριασμούς στην Ελβετία και τη Μολδαβία.
Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, το FBI άρχισε να ερευνά, αφού ένας πράκτορας στη Μινεσότα πήρε μια άκρη τον Ιούνιο του 2013 από άγνωστο άτομο στη Μολδαβία, ο οποίος δήλωσε ότι ο Vorotinov είχε σκηνοθετήσει τον θάνατο του . Αργότερα εκείνο το έτος, ο γιος του, Αλκον Μποροτινόφ, επέστρεφε από ένα ταξίδι στη Μολδαβία, όταν σταμάτησε από το Τελωνείο και την Προστασία των Συνόρων στο Ντιτρόιτ. Ο υπολογιστής του περιείχε ψηφιακές φωτογραφίες του πατέρα του που είχαν ληφθεί εκείνο το έτος, δείχνοντας ότι ήταν ζωντανός.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *