Σπίτια με στάμπα ή διαφήμιση ασφαλιστικής εταιρίας από τον 19ο αιώνα σε Κέρκυρα και Λευκάδα

Στα “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” μας αρέσει και η ιστορία της ασφάλισης στην Ελλάδα. 

Και βρήκαμε δύο σημαντικές εικόνες και πληροφορίες για σπίτια του 19ου αιώνα  σε Κέρκυρα και Λευκάδα που υπάρχουν αυτές οι πινακίδες ( φωτογραφίες) 

Πηγή: corfustories.com

Σύμφωνα με το corfustories.com σε παλιά σπίτια της πολης της Κέρκυρας υπάρχουν ταμπέλες στις προσόψεις“ Αδριατική Ασφαλιστική  Εταιρία 1938 Εν Τεργέστη”

Ο συντάκτης του άρθρου , μεταξύ άλλων ,αναφέρει: 

Γράφει ο Ηλίας Αλεξόπουλος

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ στην πόλη, με μια πιο προσεκτική ματιά, ανακαλύπτεις θησαυρούς. Όχι τους προφανείς. Μικρούς. Ανύποπτους. Περνάς από δίπλα τους, περίπου καθημερινά. Τους έχεις δει. Ίσως τους έχεις αγγίξει. Αλλά ξέρεις; Τι είναι, τι μαρτυρούν για μια άλλη εποχή – την Κέρκυρα του κάποτε;

ΑΥΤΗ, ας πούμε… Οδός Αγ. Σπυρίδωνα. Νικηφόρου Θεοτόκη. Ευγενίου Βουλγάρεως. Μιλτιάδου Μαργαρίτη. Αλλού. Παντού, γεμάτη η πόλη από δαύτες. Δυο πιθαμές μπλε, μεταλλικές ταμπέλες, τοποθετημένες ψηλά, σε προσόψεις κτηρίων, που… κάτι λένε για Τεργέστη!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, απλά, για την παλαιότερη σωζόμενη δημόσια «διαφήμιση»*. Της Αδριατικής Ασφαλιστικής Εταιρείας «Εν Τεργέστη». Γνωστή και ως σκέτα, «Αδριατική» ή, ιταλιστί, «Riunione Adriatica di Sicyrta SpA» (R.A.S.) και η οποία παραμένει, έως σήμερα, απ’ τις κορυφαίες ασφαλιστικές της Ιταλίας.

*Το «διαφήμιση» σε εισαγωγικά, καθώς, σύμφωνα με ενδιαφέρουσα παρατήρηση του φίλου του Corfu Stories, Jonh’s Corfu World (Γιάννης Τρύφωνας), καθώς και του κ. Γιάννη Καλαϊτζόγλου, οι πινακίδες κατά βάση υποδήλωναν πως τα κτίρια τα οποία τις έφεραν ήταν ασφαλισμένα στην «Αδριατική».

Επίσης σε σχετική ανάρτηση  με το ίδιο άρθρο στην ιστοσελίδα www.kolivas.de δημοσιεύεται μία ακόμη ταμπέλα από παλιό σπίτι με την στάμπα της ασφαλιστικής εταιρίας στην Λευκάδα 

Χαρακτηριστικά σημειώνεται : 

(Μας στάλθηκε από αναγνώστη μας με αφορμή την πρόσφατη ανάρτησή μας «Εικόνες από την πόλη της Λευκάδας», όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται στο επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό και μια μπλε μεταλλική ταμπέλα της Αδριατικής Ασφαλιστικής Εταιρείας «Εν Τεργέστη», την οποία φωτογραφήσαμε σε τοίχο παλιού σπιτιού στην πόλη της Λευκάδας.)

Η μπλε πινακίδα της Αδριατικής Ασφαλιστικής Εταιρείας σε τοίχο παλιού σπιτιού στη Λευκάδα Πηγή :www.kolivas.de Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *