Στέλεχος της Insurance Europe στην ΕΡΤ: Η Ελλάδα στις χώρες με την χαμηλή ασφαλιστική κάλυψη για φυσικές καταστροφές

Η Oleksandra Hrendey στέλεχος της Insurance Europe (Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών) μίλησε σε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης της ΕΡΤ για τις φυσικές καταστροφές και την ασφάλιση.

Στη συνέντευξή της ανέφερε τρία σημεία:

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πρώτον, η ασφάλιση για φυσικές καταστροφές είναι διαθέσιμη σε όλη την Ευρώπη: το πραγματικό ζήτημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν αγοράζουν ασφάλειες, και όχι ότι η ασφάλιση δεν προσφέρει λύσεις.

Ταυτόχρονα, η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που θα καθιστά ολοένα και πιο δύσκολο για τους ασφαλιστές να προσφέρουν ορισμένους τύπους κάλυψης σε προσιτές τιμές, εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν.

Τόνισε την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν τα αέρια του θερμοκηπίου, να προσαρμοστούν και να γίνουν οι κοινωνίες μας πιο ανθεκτικές στο κλίμα.

Δεύτερον, η κάλυψη της ασφάλισης περιουσίας διαφέρει από χώρα σε χώρα. Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αυτό είναι πολύ χαμηλό, κυρίως λόγω της χαμηλής ζήτησης, καθώς οι άνθρωποι είτε αγνοούν, είτε υποτιμούν, την έκθεσή τους σε κινδύνους. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένου ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής και αυτή είναι μια τάση που μπορούμε να δούμε σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είναι α Προτεραιότητα, υποστήριξε, είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης και η ενημέρωση των ανθρώπων για το τι
είναι διαθέσιμα ασφαλιστικά προϊόντα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της απορρόφησης των ασφαλίσεων, ιδιαίτερα σε χώρες όπου η διείσδυση είναι χαμηλή.

Εδώ το βίντεο στο 30:35 λεπτό εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *