Στήριξη στην Exin από την EBRD για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξετάζει αίτημα συνδρομής της Εxin για συμμετοχή στην εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς η δεύτερη βρίσκεται στη φάση υποβολής του φακέλου προς την Τράπεζα της Ελλάδος.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του mononews.gr επικαλούμενο πηγές της EXIN, τονίζοντας ότι αυτή η συμμετοχή θεωρείται ως κίνηση θεσμικής υποστήριξης και αναμένεται να εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδίου για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πηγές του Exin Group οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και εξελίσσονται παράλληλα με την προετοιμασία για την επίσημη κατάθεση του αιτήματος εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι τιμήματος 718,3 εκατ. ευρώ, τη χρηματοδότηση του οποίου έχουν αναλάβει οι κ. Τζον Κάλαμος, Τζον Κουδούνης και Ματ Φαίρφιλντ.
Το ποσοστό με το οποίο η EBRD ενδέχεται να συμμετάσχει στην επένδυση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής – εφόσον το σχετικό αίτημα εγκριθεί – δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Στόχος της δεν είναι η δανειοδότηση της επένδυσης, αλλά η παρουσία της ως εγγυητής της επένδυσης.
Επίσης σημειώνεται οτι η EBRD στο ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστης με 15% έχοντας εξαγοράσει πέρυσι το ποσοστό συμμετοχής που κατείχε στην ασφαλιστική η Τράπεζα Πειραιώς
Πηγή: mononews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *