Σταθερή και δεδομένη η παρουσία των πολυεθνικών και επενδυτικών ομίλων στην ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Σταθερή πρέπει να θεωρείται η παρουσία και ανάπτυξη των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ομίλων, που έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ή έχουν μακροχρόνια παρουσία.
Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι κατά καιρούς φήμες και πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν ευσταθούν, καθώς θεωρούν εδραιωμένη την παρουσία των μεγάλων πολυεθνικών ασφαλιστικών ομίλων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι παρόμοια σενάρια, ιδιαίτερα κατά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης στη Χώρα , δεν επιβεβαιώθηκαν
Μάλιστα την τελευταία διετία είδαμε την είσοδο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά δύο επενδυτικών ομίλων (FairFax- Exin Group) και μια εξαγορά από ασφαλιστικό όμιλο (Ergo)
Άλλωστε, τα μερίδια της αγοράς στους κλάδους ζωής και υγείας συγκεντρώνονται όλο και περισσότερο από τους πολυεθνικούς παίκτες. Ενώ τα περιθώρια και οι προοπτικές ανάπτυξης αυτών των δύο κλάδων θεωρούνται δεδομένες για τα επόμενα χρόνια.
Ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει, στη πορεία, πιθανή εξαγορά μικρότερου ομίλου, στα πλαίσια μιας ευρύτερης αναθεώρησης των σχεδίων του για τις θυγατρικές του, καθότι από το 2016 έχει ιδρύσει μία holding εταιρία, στην οποία έχει περάσει και μονάδα του στην Ελλάδα


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *