Σταθερότητα στην έκθεση κινδύνου για την ασφαλιστική αγορά στην Ευρώπη διαπιστώνει η EIOPA

Δημοσιοποιήθηκε στις 28/10/2017 η έκθεση της Ευρωπαϊκής Εποπτικής αρχής για τις Ασφαλιστικές και Αντασφαλιστικές Εταιρίες [EIOPA] επισημαίνοντας ότι, το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ο ασφαλιστικός κλάδος συνεχίζει να παρουσιάζει σχετικά σταθερότητα με κάποιες ελαφρές βελτιώσεις όσον αφορά τους δείκτες φερεγγυότητας των ομαδικών και των ατομικών ασφαλίσεων ζωής.
Παρά τις κάποιες θετικές εξελίξεις, το συνεχιζόμενο περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων και η παρατήρηση ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν σωστά τον υποκείμενο πιστωτικό κίνδυνο εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικές ανησυχίες για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο. Τα πρόσφατα γεγονότα φυσικών καταστροφών δεν έχουν ακόμη αντικατοπτριστεί στα δεδομένα, επομένως δεν παρουσιάζεται καμία επίδραση στη βιομηχανία σε αυτό το στάδιο. Η αντίληψη της αγοράς, η οποία οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των ασφαλιστικών αποθεμάτων και στη μείωση των Spread Swap Credit Default, βελτιώθηκε. Οι αξιολογήσεις και οι προοπτικές αξιολόγησης παραμένουν σταθερές.
Δείτε τον πίνακα εδώ, που όπως σημειώνει, είναι βασισμένος στα δεδομένα Solvency II συνοψίζει τους κυριότερους κινδύνους και τα τρωτά σημεία του ασφαλιστικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω ενός συνόλου δεικτών κινδύνου του δεύτερου τριμήνου του 2017. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την προληπτική αναφορά που συλλέγονται από 93 ασφαλιστικούς ομίλους και 3.076 μεμονωμένων ασφαλιστικών επιχειρήσεων.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *