Στα “κάγκελα” οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές με τους νέους κανόνες για τους ιδιώτες επενδυτές που προωθεί η Ε.Ε

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εταιριών της Ευρώπης ( Insurance Europe) προκάλεσαν οι νέοι κανόνες για την προστασία των ιδιωτών επενδυτών που παρουσίασε στις 24 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η   Insurance Europe αναφέρει “ανησυχεί για τον συνολικό αντίκτυπο των πολλών νέων απαιτήσεων στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ιδιώτες επενδυτές”, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες προωθούν επενδυτικά προϊόντα συνδεδεμένα με ασφάλιση 

Ακολουθήστε μας στο Google News

“Οι απαιτήσεις αυτές   θα κάνουν το επενδυτικό ταξίδι των καταναλωτών πολύ μεγαλύτερο, πιο περίπλοκο και πιο εκφοβιστικό από πριν” υπογραμμίζει η Ένωση των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Εταιριών  αναφέροντας και τα παρακάτω: 

Μέσα σε ένα σωστά σχεδιασμένο νομοθετικό πλαίσιο, τα επενδυτικά προϊόντα που βασίζονται στην ασφάλιση είναι βασικά για τους καταναλωτές να επενδύουν με εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές, να έχουν πρόσβαση στην ασφαλιστική προστασία και να προετοιμάζονται για τα γηρατειά. 

Έτσι, η Insurance Europe υποστηρίζει σθεναρά τον δεδηλωμένο στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την στρατηγική της για τους ιδιώτες επενδυτές να αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στις κεφαλαιαγορές

Η Insurance Europe χαιρετίζει τις προσπάθειες στις προτάσεις της Επιτροπής να καταστεί το νομοθετικό πλαίσιο πιο φιλικό  στο ψηφιακό περιβάλλον, να εξορθολογήσει  την ενημέρωση των καταναλωτών και να προωθήσει  την χρηματοοικονομική εκπαίδευση.

Ωστόσο, υπάρχουν απαγορεύσεις για προμήθειες στις πωλήσεις ,μόνο για εκτέλεση, μη συμβουλευτικές πωλήσεις και ανεξάρτητες συμβουλές. 

Προτείνονται νέες υπερβολικές απαιτήσεις για την πληρωμή της προμήθειας στο πλαίσιο του πρόσθετου «βέλτιστου συμφέροντος» για άλλες προτεινόμενες πωλήσεις. 

Επιπλέον, η εισαγωγή σημείων αναφοράς «value for money» σχετικά με το κόστος και την απόδοση είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθορισμό των τιμών.

Συνολικά, αυτά τα μέτρα δεν θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα για τους καταναλωτές. Στην πραγματικότητα, θα έρθουν σε αντίθεση με τους στόχους της στρατηγικής. θα περιορίσουν σημαντικά την πρόσβαση των καταναλωτών σε επενδυτικές ευκαιρίες και είναι πιθανό να αυξήσουν τα σημερινά κενά συνταξιοδότησης και προστασίας.

Η Insurance Europe πιστεύει ακράδαντα ότι οι καταναλωτές εξυπηρετούνται καλύτερα όταν λαμβάνουν απλές και σαφείς πληροφορίες, έχουν εύκολη πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες, με ασφαλιστική προστασία και συμβουλές όταν τη χρειάζονται και μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. 

Οι προτάσεις για τη στρατηγική για τους ιδιώτες επενδυτές υπολείπονται σε αυτούς τους τομείς.

Η Insurance Europe θα συνεχίσει να αναλύει τις λεπτομέρειες των προτάσεων και να υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο η ασφάλιση μπορεί να συμβάλει στο κλείσιμο των συνταξιοδοτικών και προστατευτικών κενών.

Σχετικό θέμα εδώ : Στους νέους κανόνες για την προστασία των ιδιωτών επενδυτών στην ΕΕ και τα επενδυτικά -ασφαλιστικά προϊόνταΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *