Στα προγράμματα ΕΣΠΑ οι ασφαλιστές και νομοθετική ρύθμιση για ασφάλιση ακινήτων σε ζώνες υψηλού κινδύνου (Vid)

Μόνιμη ένταξη από τα  επόμενα προγράμματα  ΕΣΠΑ θα έχει ο κλάδος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών  σύμφωνα με δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη που ήταν ομιλητής σε πάνελ συζήτησης στην  4η Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια.

Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε ότι θα επανέλθει σύντομα νομοθετική ρύθμιση , που είχε αποσυρθεί από προηγούμενο νομοσχέδιο για να βελτιωθεί, που θα προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές των ακινήτων σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η 4η Συνδιάσκεψη , που έγινε στις 18 και 19 Νοεμβρίου ,κατά κοινή ομολογία ήταν από τις πιο επιτυχημένες τόσο από πλευράς συμμετοχής των εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, όσο και εκπροσώπων των Σωματείων επίσης από όλη την χώρα, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες επαγγελματίες δια ζώσης (ως συμμετέχοντες) και εκατοντάδες μέσω ίντερνετ.

Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κυβέρνησης, πανεπιστημιακών, επαγγελματιών, τεχνοκρατών,  έδωσε στην δημοσιότητα 2 μελέτες η μία για τις υποχρεωτικές ασφαλίσεις στην ΕΕ η οποία εκπονήθηκε από το ΕΙΑΣ και παρουσιάστηκε από τον διευθυντή του κ. Ν. Σοφρωνά και η άλλη για τις Φυσικές Καταστροφές και την κάλυψή τους η  οποία παρουσιάστηκε από τον Επ. Καθηγητή ΠΑΠΕΙ κ. Παν. Ξένο.

Είχε ευρωπαϊκή διάσταση καθώς τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Ντομινίκ Σιζ  (Sizes) ο οποίος και ομιλία παρέθεσε και του απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα την 1η ημέρα της Συνδιάσκεψης από τον πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Ι Χατζηθεοδοσίου και τον ΓΓ κ. Δ. Γαβαλάκη,  και συμμετείχε την 2η ημέρα  σε θεματική ενότητα για την ευρωπαϊκή οδηγία και τις πρακτικές των δικτύων διανομής. Επιπρόσθετα σε θεματική ενότητα συμμετείχε και η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη (διαδικτυακά).

Και από την Κύπρο υπήρξε τιμητική συμβολή καθώς παρευρέθη και μίλησε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Κυρ. Ανδρέου.

Συμμετείχαν και μίλησαν από τα Σωματεία: ΕΑΔΕ Μ. Τζωρτζωρής, ΠΟΑΔ. Ηλ. Τσολάκης, ΕΣΑΠΕ Ι. Τοζακίδης, ΕΕΑΕ Δ. Λύχρου, ΠΣΑΣ Θ. Γουργούλη ΣΠΑΤΕ Μ. Δημητριάδη.

Να επισημανθεί ότι ενισχυτικά αλλά με το δική τους οπτική της συμπληρωματικότητας των κυρίαρχων κεκτημένων στην δημόσια σύνταξη και περίθαλψη τοποθετήθηκαν και οι οι εκπρόσωποι του Σύριζα κ.. Εφ. Αχτσιόγλου και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Απ. Πανάς.

Δείτε το βίντεο με όλες τις ομιλίες και τα πάνελ της δεύτερης ημέρας της συνδιάσκεψηςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *