Στα όρια του stress οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ε.Ε

Σωματεία και ασφαλιστές από χώρες της Ε.Ε προχώρησαν στην έκδοση κοινής προειδοποίησης για την επιβάρυνση των εργαζόμενων στις ασφαλιστικές απο την σημαντική αύξηση της νομοθεσίας της Ε.Ε
Η Insurance Εurope έχει, μαζί με τους Ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου Ασφαλίσεων Τομεακά (ISSDC), υπογράψει κοινή δήλωση σχετικά με τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις της σημαντικής αύξησης των κανονιστικών απαιτήσεων της Ε.Ε στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Η δήλωση τονίζει ότι η αύξηση αυτή έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του φόρτου εργασίας των εργαζομένων στα επίπεδα του στρες. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος για να αφομοιώσουν οι εργαζόμενοι τις τελευταίες αλλαγές στη νομοθεσία και να τις εφαρμόσουν.
Σχολιάζοντας την κοινή δήλωση, ο Sebastian Hopfner, πρόεδρος της ISSDC και πρόεδρος της πλατφόρμας κοινωνικού διαλόγου για τις Ασφάλειες στην Ευρώπη, δήλωσε: «Η εφαρμογή των νέων ρυθμιστικών απαιτήσεων περιλαμβάνει την ανάπτυξη και υιοθέτηση των πολύπλοκων διαδικασιών συμμόρφωσης των εταιριών, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από το κατάλληλη εκπαίδευση των εργαζομένων.
«Σε αυτό το πλαίσιο, οι κοινωνικοί εταίροι ανησυχούν για τις σύντομες προθεσμίες στην εφαρμογή τους, αφήνοντας πολύ λίγο χρόνο για να εφαρμόσουν σύνθετες και ολοκληρωμένες νομοθετικές πράξεις. Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι στον τομέα των ασφαλειών εργάζονται κάτω από πίεση λόγω του εξαιρετικά σύντομου χρονοδιαγράμματος για τη συμμόρφωση με τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις και χωρίς να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση.»
Η δήλωση υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη να αποφευχθεί η υπερβολική επανάληψη των κανονιστικών απαιτήσεων για ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον με καλές συμβουλές και υπηρεσίες για τους πελάτες. Καλεί επίσης στην χάραξη πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των σωρευτικών επιπτώσεων της νομοθεσίας του χρηματοπιστωτικού τομέα, ιδίως όσον αφορά την υπερφόρτωση πληροφοριών και η επανάληψη των κανόνων.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *