Στα 30.000 ευρώ τα χρέη του υφυπουργού Αργ Ντινόπουλου στον ΕΔΟΕΑΠ

Νέα τροπή στην υπόθεση του υφυπουργού Εσωτερικών Αργ Ντινόπουλου σχετικά με την μη καταβολή στον ΕΔΟΕΑΠ ( Ταμείο Υγείας και Επικούρησης των δημοσιογράφων ) εισφορών για πέντε χρόνια επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας Των Συντακτών.

01023113147Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ, μελετήθηκαν επιμελώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε ότι ο κ. Ντινόπουλος χρωστάει για τα 5 πρώτα χρόνια της «προαιρετικής» ασφάλισής του 17.138,86 ευρώ, τα οποία μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις φτάνουν γύρω στις 30.000 ευρώ και πως ο υπουργός θα πρέπει να επιστρέψει τα ποσά που έχει ξοδέψει το Ταμείο για τις ιατρικές, φαρμακευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες, τις οποίες του παρείχε.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την εφημερίδα και συγκεκριμένα σε σχετική εξώδικη διαμαρτυρία του που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα αναφέρει :
«Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας έστειλε στην εφημερίδα μας ο Αργύρης Ντινόπουλος με αφορμή τα δημοσιεύματα της 17ης και της 21ης Οκτωβρίου σχετικά με το αίτημά του για ασφάλιση από τον ΕΔΟΕΑΠ ως ανέργου δημοσιογράφου.
Ο υπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κατά το χρονικό διάστημα (2009-2010) της προαιρετικής ασφάλισής μου κατέβαλα στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ» και ότι «τα σχετικά παραστατικά είναι αναρτημένα στον λογαριασμό μου στο facebook» καθώς και ότι «όταν άλλαξε η ασφαλιστική νομοθεσία διέκοψα την προαιρετική ασφάλισή μου στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ίδιο ζήτησα να γίνει και στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με το αίτημα για συνολική ρύθμιση των οφειλών μου». Στο εξώδικό, με το οποίο απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, σημειώνει επίσης πως «στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ εμφάνισαν μηχανογραφημένο έντυπο, συνοδευτικό της χειρόγραφης αιτήσεώς μου, στο οποίο αναφέρεται “καταβολή μηνιαίου ασφαλίστρου λόγω ανεργίας” και το οποίο, βέβαια, δεν φέρει τη δική μου υπογραφή».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *