Στα 33,4 δισ. δολάρια θα φτάσει το 2027 η παγκόσμια αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο εκτιμά η GlobalData

Η παγκόσμια αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη το 2020 και το 2021, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των ασφαλίστρων. 

Η αυξημένη συχνότητα και η σοβαρότητα των κυβερνοεπιθέσεων, σε συνδυασμό με την παγκόσμια στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία στον απόηχο της πανδημίας, ανάγκασαν τις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σε αυτό το πλαίσιο, η παγκόσμια αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο προβλέπεται να αυξηθεί από 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε απευθείας εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (DWP) το 2022 σε 33,4 δισ. δολάρια το 2027, σύμφωνα με την GlobalData.

Η τελευταία έκθεση της GlobalData «Thematic Intelligence: Cyber Insurance 2023» αποκαλύπτει ότι ακόμη και με τη μείωση της ζήτησης (λόγω των γρήγορων αυξήσεων των τιμών των ασφαλίστρων), τα DWP στην παγκόσμια αγορά αυξήθηκαν  το 2021 (66,5%) και το 2022 (42,7%).

Ο Benjamin Hatton, αναλυτής Ασφαλίσεων της GlobalData, ανέφερε: : “Οι τιμές στα ασφάλιστρα θα  μειωθούν σταδιακά από το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και μετά, και καθώς οι οικονομικές συνθήκες θα γίνονται λιγότερο επιβαρυντικές για τις επιχειρήσεις, η ζήτηση για ασφάλιση στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να αυξηθεί στο μέλλον. Τα μεγαλύτερα επίπεδα κυβερνοασφάλειας, οι χαμηλότερες τάσεις πληρωμής λύτρων, οι πολεμικοί αποκλεισμοί και ένα πιο ανταγωνιστικό ασφαλιστικό τοπίο θα  βάλουν ένα καπάκι ασφαλείας στις μελλοντικές τιμές των ασφαλίστρων. Αυτό αναμένεται να ενθαρρύνει σταδιακά μια μεγαλύτερη ζήτηση ασφαλίσεων , τόσο για ατομικούς όσο και για εμπορικούς  σκοπούς, οδηγώντας σε έναν παρατεταμένο ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς κατά τη διάρκεια της περιόδου».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *