Στα € 13 δισ. έφτασε στη Ε.Ε η ασφαλιστική απάτη

Η Insurance Europe δημοσίευσε ένα φυλλάδιο με τίτλο: Ασφαλιστική απάτη : Δεν είναι έγκλημα χωρίς θύματα. 

Σε αυτό περιλαμβάνονται τα διάφορα μέτρα που οι ασφαλιστές λαμβάνουν για την καταπολέμηση της ασφαλιστικής  απάτης, η οποία είναι δεύτερη σε μέγεθος απάτη από τις πιο κοινές μορφές απάτης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης κατά της  απάτης.

Το φυλλάδιο παρέχει επίσης μια εκτίμηση του μεγέθους του προβλήματος στην ΕΕ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τα μέλη Ασφαλιστική Ευρώπης, η ασφαλιστική απάτη στην ΕΕ ανήλθε σε περίπου € 13 δισ το 2017.

Η φύση της ασφαλιστικής απάτης εξελίσσεται συνεχώς, διαμορφώνεται και από την τεχνολογία που έχουν στην διάθεσή τους οι απατεώνες. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια, η ασφαλιστική απάτη μέσω διαδικτύου είναι πιο διαδεδομένη καθώς οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για online συνδέσεις.

Το φυλλάδιο περιγράφει επίσης τις πολλές αρνητικές συνέπειες της ασφαλιστικής απάτης. Για παράδειγμα, οι ειλικρινείς καταναλωτές αντιμετωπίζουν υψηλότερα ασφάλιστρα και οι ασφαλιστές τους έχουν μικρότερη ικανότητα να ανταποκριθούν στις πραγματικές  αξιώσεις γρήγορα.

Ορισμένοι τύποι απάτης έχουν θέσει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, όπως η απάτης που σχετίζονται με εμπρησμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ασφαλιστική απάτη αφαιρεί πόρους από την κοινωνία ενώ οι απατεώνες συχνά συνδέονται και με το οργανωμένο έγκλημα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *