ΣτΕ : Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής της Εθνικής Τράπεζας για τις εισφορές στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π

Με διαδικασίες εξπρές το  Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σήμερα το αίτημα  έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης η  Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΕΤΕ) κατά του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής  Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.), αναφορικά με τη διακοπή της Επικουρικής σύνταξης συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε την άμεση καταβολή της επικουρικής σύνταξης  στους απόμαχους της ΕΤΕ για τους επτά πρώτους μήνες του 2019. Το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων θα καταβληθεί κατά ένα τμήμα από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. και κατά άλλο από την ΕΤΕ.

Η εν λόγω Τράπεζα με την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής ζητούσε να «παγώσει» άμεσα η  καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Χθες , το πρώτο Τμήμα θερινών Διακοπών του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρισικοπούλου και εισηγήτρια την Χαρίκλεια Χαραλαμπίδου,  άκουσαν τις απόψεις όλων των μερών και το μεσημέρι απέρριψαν το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ.

Η αίτηση αναστολής θα συζητηθεί μέσα στον Ιούλιο.

Πηγή : dikastiko.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *