Στην “αρένα” των online πωλήσεων ασφάλισης αυτοκινήτου. Ποιοι παίζουν και πως παίζουν;

Καθώς διανύσαμε τον πρώτο μήνα του 2021 η μάχη τιμών και προσφορών για προσέλκυση ασφαλισμένων μέσω των online δικτύων συνεχίζεται…

Πλατφόρμες ασφαλιστικών διανομέων online και direct ασφάλισης αυτοκινήτων , συνολικά τρεις, με αιχμή τα social media και τις διαφημίσεις της Google  τρέχουν καμπάνιες με δέλεαρ τις τιμές ενώ κάποιες λανσάρουν και προωθήσεις για προσφορές σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρίες που συνεργάζονται. 

Εδώ η “μάχη” μαίνεται μεταξύ Cosmoteinsurance και Insurance Market που είναι και οι παλιότεροι παίκτες ενώ η νεοεισερχόμενη πλατφόρμα Pricefox ( του ομίλου ANT1) είναι μάλλον σε αναγνωριστική πολιτική προωθητικών και διαφημιστικών προβολών.

Ωστόσο, διαμορφώνει πολιτική συνεργασιών για την προώθηση και προβολή της και ενδεχομένως εκτός από το αυτοκίνητο θα προωθήσει και άλλα ασφαλιστικά προϊόντα.

Η “καθαρόαιμη” online και direct  ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct έχει σαφώς διαφοροποιημένη πολιτική προώθησης από τα προηγούμενα χρόνια και εκτός των τιμών προβάλλει την ταχύτητα  και την ικανοποίηση πελατών της στην εξυπηρέτηση.

Η  Anytime της Interamerican που είναι και leader από πλευράς εταιρικών δικτύων online και direct πώλησης πρόσφατα λανσάρισε προσφορά για ετήσια ασφάλιση με δώρο 20 ευρώ καύσιμα από την Shell ! Την προσφορά την τρέχουν προωθητικά και οι πλατφόρμες που συνεργάζεται ! 

Η προσφορά αυτή προκάλεσε σχόλια και γκρίνιες από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ως προς το αν επιτρέπονται οι προσφορές αυτές και τι κάνει επιτέλους η εποπτεία σε σχέση με την εφαρμογή της  IDD! 

Η  Allianz έχει εντείνει  το τελευταίο διάστημα την προώθηση  της Allianz Direct μπαίνοντας επίσης στο “παιχνίδι” των τιμών που ακολουθούν και  άλλοι παίκτες.

Τέλος, οι τράπεζες  επικεντρώνονται και αυτές στις online πωλήσεις στην ασφάλιση αυτοκινήτου με την Eurolife η Eurobank ,  με την Ergo Ασφαλιστική η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank, προς το παρόν, με την AXA Ασφαλιστική, αφού όπως είναι γνωστό η ΑXA στην Ελλάδα  εξαγοράστηκε από την Generali και η δεύτερη υπέγραψε μακροχρόνια συνεργασία με την τράπεζα στο bancassurance.  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *