Στην ασφάλιση της Νομικής Προστασίας καταφεύγουν μεσίτες και ιδιοκτήτες ενοικίασης ακινήτων

Η αύξηση των ανείσπρακτων ενοικίων ,λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγεί μεσίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων στην ασφάλιση της νομικής προστασίας που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να μειώσουν το δικαστικό και νομικό κόστος στην διεκδίκηση των ανείσπρακτων ενοικίων και των εξώσεων.

6534643Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος παράγοντες της μεσιτικής αγοράς, περίπου 200.000 ενοικιαστές καθυστερούν να πληρώσουν τα ενοίκιά τους από ένα μήνα έως ένα χρόνο, ενώ μόλις ένας στους πέντε είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του. Είναι ενδεικτικό ότι, από τους περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες οι οποίοι δήλωναν εισοδήματα από ενοίκια, σήμερα σχεδόν 300.000 βλέπουν την περιουσία τους να παραμένει ξενοίκιαστη. Από τους υπόλοιπους 700.000, ένα ποσοστό 20%, δηλαδή περί τους 140.000 με 150.000 κατόχους ακινήτων, αναγκάζονται να εκχωρούν τα ενοίκια στην εφορία.
Αναφορικά με το κόστος της νομικής και δικαστικής διεκδίκησης των ενοικίων η το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει . Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 200 ευρώ. Για μισθώματα μέχρι του ποσού των 600 ευρώ θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για την έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου και καταβολής μισθωμάτων εντός 20 ημερών. Το συνολικό κόστος της διαδικασίας ανέρχεται περίπου στα 400 ευρώ. Εάν το μίσθωμα ξεπερνά τα 600 ευρώ, η αίτηση για την έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου θα πρέπει να υποβληθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου (συνολικό κόστος 550 ευρώ). Για μισθώματα μέχρι 600 ευρώ θα πρέπει να ασκηθεί αγωγή ενώπιον του Ειρηνοδικείου (κόστος 400 ευρώ), ενώ για μισθώματα άνω των 600 ευρώ η σχετική αγωγή θα πρέπει να ασκηθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου (μηνιαίο μίσθωμα, που έχει συμφωνηθεί, από 750 ευρώ μέχρι 1.200 ευρώ).
Προκειμένου να μην υποστούν αυτό το κόστος μεσίτες αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν σε ασφαλίσεις νομικής προστασίας που προσφέρουν εξειδικευμένες ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και ασφαλιστικές γενικών ασφαλίσεων ,οι οποίες αναλαμβάνουν να «τρέξουν» όλες τις διαδικασίες έξωσης και νομικής διεκδίκησης των απλήρωτων μισθωμάτων αντί χαμηλού ετήσιου κόστους ασφαλίστρου , που κυμαίνεται από 25 έως 50 ευρώ.
Πηγή : e-typos.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *