Στην ατζέντα της τρόικας η υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων από σεισμούς


Στο επόμενο κύκλο συναντήσεων της τρόικας με την Κυβέρνηση αναμένεται να τεθεί η απαίτηση των δανειστών για εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης των κατοικιών από σεισμούς και φυσικές καταστροφές .
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Εθνος της Κυριακής η «σύσταση» της τρόικας να επιβληθεί «σεισμόσημο» σε όλα τα ακίνητα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το σχέδιο της υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων αφορά τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.
Το σχέδιο αυτό θα στηρίζεται σε αντίστοιχο ευρωπαϊκό μοντέλο , που στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την δυνατότητα ενισχύσεων σε φυσικές καταστροφές και το κόστος που θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των κατοικιών εκτιμάται σε περίπου 100-150 ευρώ ανά ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *