Στην εποχή της οδηγίας IDD εισέρχεται η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ελλάδα


Ψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή η ενσωμάτωση της οδηγίας IDD για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και μετά την δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις επόμενες μέρες, θα είναι εθνική νομοθεσία.
Μάλιστα θα έχει και αναδρομική ισχύ από την 1 Οκτωβρίου 2018 που είναι και η ημερομηνία εφαρμογής της σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με τον σχετικό, πλέον, νόμο του κράτους επέρχονται και κάποιες αλλαγές στην εσωτερική νομοθεσία σχετικά με την άσκηση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, με πιο βασική αυτή που σχετίζεται με τις ιδιότητες των ασκούντων την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
Συγκεκριμένα περιορίζονται σε τρεις οι σχετικές ιδιότητες και θα είναι : Ασφαλιστικός Πράκτορας, Μεσίτης και Συντονιστής. Έτσι στην περίπτωση των ασφαλιστικών συμβούλων θα γίνει μετάταξη στην ιδιότητα του Ασφαλιστικού Πράκτορα ενώ όσοι έχουν ταυτόχρονα την ιδιότητα του μεσίτη και του ασφαλιστικού συμβούλου θα πρέπει να επιλέξουν μία από τις νέες ιδιότητες( μεσίτη ή ασφαλιστικού πράκτορα).
Επίσης σημαντικό κρίνεται και το γεγονός ότι με την εφαρμογή της οδηγίας IDD απαγορεύεται η χορήγηση “Εκπτώσεων Δώρων Κουπονιών και άλλων συναφών” συνδυαζόμενα με ασφαλιστικό προϊόν!Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *