Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνεται σήμερα το μέλλον του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων

Ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκίνητων είναι η απόφαση που θα προκύψει από την σημερινή συνεδρίαση της ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, για την διάταξη του Ν. 4092/2012 που επιβάλει πλαφόν στις αποζημιώσεις για τροχαία ατυχήματα.
6436347

Μία διάταξη που είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους δικηγόρους που είχαν καταγγείλει την ρύθμιση ως αντισυνταγματική, γιαυτό άλλωστε έγινε και η προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Ήδη, έχουν προηγηθεί δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου η 1025/2015, και η 1297/2015 σχετικά με την συνταγματικότητα η μη της σχετικής διάταξης και τα θέμα κρίνεται οριστικά πλέον με την παραπομπή του στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου, που εκδικάζεται σήμερα Πέμπτη.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι βασικές ενστάσεις για την αντισυνταγματικότητα του νόμου αφορούν, τόσο το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης για ψυχική οδύνη στα μέλη της οικογένειας του θύματος με ανώτατο όριο (6.000 ευρώ ανά μέλος) όσο και ως προς την αναδρομικότητα της ισχύς του.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *