Στην ουρά μέχρι και δύο χρόνια για τις συντάξεις από το ΙΚΑ


Οδύσσεια περιμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που είναι στην διαδικασία συνταξιοδότησης, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτό επισημαίνουν ότι επιδεινώνεται το αλαλούμ για την απονομή των συντάξεων , ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στην είσπραξη των εσόδων.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία ΠΟΣΕ ΙΚΑ από την μη πρόσληψη των επιτυχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ αλλά και τις αποχωρήσεις προσωπικού ,ο χρόνος απονομής των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση «θα φτάσει στα δύο χρόνια, λόγω της έλλειψης προσωπικού». Μέσα στο 2012 οι αποχωρήσεις ξεπέρασαν τις 2.000, ήρθαν να προστεθούν οι 500 απολυμένοι της 9Κ.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε εμφύλιο σπαραγμό στο ίδρυμα, όταν διορίστηκαν πριν από δύο χρόνια οι 500 επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 για την Αγροτική Τράπεζα, αφού αποκλείστηκαν άλλοι 800 επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008 για το ΙΚΑ, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν προσληφθεί, παρόλο που δημοσιεύτηκε ο πίνακας διοριστέων.

Έπειτα από προσφυγή των 800 στα δικαστήρια, το Εφετείο έκρινε ότι οι 500 πρέπει να απολυθούν άμεσα. Η διοίκηση του Ιδρύματος άσκησε αναίρεση λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του προβλήματος, αλλά ακόμα το πρόβλημα δεν έχει διευθετηθεί.Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *