Στηρίζουν την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. για το «Agora Athens – Πλάκα Μοναστηράκι

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, απένειμαν τα εύσημα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και υποσχέθηκαν να στηρίξουν τη δράση του για την αναβάθμιση της ιστορικής αγοράς του κέντρου, την Πλάκα και το Μοναστηράκι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης του Ε.Ε.Α την Τρίτη 30/6, όπου παρουσιάστηκε η στρατηγική Branding και το νέο εμπορικό σήμα και λογότυπο του σχεδίου «AGORA ATHENS-Πλάκα Μοναστηράκι», ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέπτυξε τον σχεδιασμό του Επιμελητηρίου σχετικά με το πως η εμβληματική αυτή περιοχή θα μπορεί να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στην Αθήνα, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπαίνουν στην ιστορική αγορά. Όπως υπογράμμισε, αυτό θα είναι προς όφελος των επιχειρήσεων αλλά και του τουρισμού, ενώ η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου θα δώσει νέα πνοή σε όλη την πόλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το Ε.Ε.Α. δεν διεκδικεί την πατρότητα του έργου αλλά στοχεύει μόνο στην στήριξη του επιχειρείν. Όπως είπε, είναι καλοδεχούμενες οι όποιες προτάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής, ανακοίνωσε την απόφαση του Επιμελητηρίου να διαθέσει ένα σημαντικό πόσο από τα περίπου 10 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και κάλεσε Υπουργεία και Δήμο να συνδράμουν στη χρηματοδότηση.

«Το σχέδιο μ΄ αρέσει πάρα πολύ και είμαι εξαιρετικά υπέρ να γίνει», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ενώ αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει το Υπουργείο με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας. Τη διαβεβαίωση ότι Δήμος Αθηναίων και Ε.Ε.Α. θα εργαστούν μαζί για την υλοποίηση του, έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη από τις Βρυξέλλες, ενώ για το θέμα της χρηματοδότησης ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος είναι διατεθειμένος να προσφέρει τα 2 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται στη μελέτη. «Εκτός από συνέργειες είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει και συμβιωτική σχέση ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να πάρει η Αθήνα τη θέση που της αξίζει», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης ενώ ευχαρίστησε τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την εξαιρετικά ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου και του Ε.Ε.Α. 

Την στήριξη του στην υλοποίηση του έργου εξέφρασε και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του τουρισμού που ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα 1/7 αλλά και στην συμφωνία που επετεύχθη με την TUI για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Την ανάγκη να αυξηθούν οι επισκέπτες της ιστορικής αγοράς και τα οφέλη που θα προκύψουν για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Πλάκα και Μοναστηράκι ανέδειξε ο Α΄Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Κογιουμτσής. Αναφορά έγινε και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων με τη δημιουργία e-shop, μία πρωτοβουλία που επίσης στηρίζει το Ε.Ε.Α. για όλα τα μέλη του, καθώς και στο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου που επίσης μπορεί να δώσει αναπτυξιακή πνοή στην επιχειρηματικότητα της περιοχής.  

Η μελέτη που παρουσιάσθηκε στη διαδικτυακή εκδήλωση έγινε από τον Βασίλειο Μπλέσιο, από την εταιρεία Lever Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ και σε αυτήν περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το επιχειρείν σε Πλάκα και Μοναστηράκι. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, αναφέρονται όλες οι  παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο καθώς και οι απαιτούμενες δράσεις προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση της περιοχής της ιστορικής αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης έγινε και αναφορά στον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. να δηλώνει ότι είναι υπέρ των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης καθώς η δημιουργία τους μπορεί να συμβάλει στην τόνωση του επιχειρείν, ενώ ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό πριν από την υλοποίηση των όποιων παρεμβάσεων να ζητείται η άποψη των φορέων.  

Από το Ε.Ε.Α.

Πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη Μελέτη για το σχέδιο «Agora Athens – Πλάκα Μοναστηράκι» που παρουσιάστηκε στην χθεσινή εκδήλωση του Ε.Ε.Α.: Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *