Στη βουλή το θέμα της ασφάλισης αστικής ευθύνης διοίκησης και στελεχών του ΤΧΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και θέτουν ερωτήματα για την ασφάλιση αστικής ευθύνης μελών και στελεχών της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενώ νομοθετικά απαλλάσσονται από αστικές ευθύνες .

Στην ερώτησή τους αναφέρουν πως σύμφωνα με απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας, η οποία αναρτήθηκε στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του, το ΤΧΣ προχώρησε στις 11/6 στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ασφαλιστική κάλυψη των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και στελεχών του ΤΧΣ έναντι αστικής ευθύνης με όριο κάλυψης τα 50 εκατ. ευρώ. Το ασφαλιστικό συμβόλαιο είναι μονοετές, έχει δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο έτη και το ύψος του περιγράφεται, χωρίς να είναι δεσμευτικό, περίπου στο 1 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Επειδή είναι γνωστό ότι με το Ν. 4254/14 τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και το προσωπικό του Ταμείου απαλλάχθηκαν σκανδαλωδώς από κάθε αστική ευθύνη έναντι τρίτων, συνάγεται το παράδοξο ότι το ως άνω ασφαλιστήριο, που επιδιώκει να συνομολογήσει το ΤΧΣ, αφορά την ασφαλιστική κάλυψη της Διοίκησης και των μελών του Ταμείου για την αστική ευθύνη έναντι του ίδιου του Ταμείου! Μάλιστα, η προκήρυξη συμπεριλαμβάνει στην κάλυψη ευθύνης αξιωματούχους και εξωτερικούς συνεργάτες του Ταμείου, τους οποίους δεν διευκρινίζει», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.

Στη βάση αυτή ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών για το εάν είναι ενήμερος και συμφωνεί με την απόφαση του ΤΧΣ να προκηρύξει διαγωνισμό για την κάλυψη των στελεχών και μελών του για ενδεχόμενες αστικές ευθύνες τους έναντι του Ταμείου, για το εάν μπορούν τα ίδια πρόσωπα που διοικούν ένα Ταμείο δημοσίου συμφέροντος να ασφαλίζονται πλουσιοπάροχα με χρήματα του Ταμείου έναντι ζημίας που ενδεχομένως προκαλέσουν στο ίδιο με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, αλλά και για το πώς προτίθεται ο κ. Χαρδούβελης να ενεργήσει και να προασπίσει πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου στο ΤΧΣ αλλά και στις τράπεζες από μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησής τους.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *