Στη Βουλή το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής με ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Η Βουλευτής της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και τις πιθανές επιπτώσεις, από την μη ολοκλήρωσή της, στα stress test για την Εθνική Τράπεζα :
Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση όπως κατατέθηκε:
«Τον Ιούνιο του 2017, όταν κατατέθηκε η τελική προσφορά των 718 εκατομμυρίων ευρώ της Exin Group για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, η κυβέρνηση πανηγύριζε και υποστήριζε ότι η εξέλιξη εκείνη ήταν απόδειξη της διεθνούς εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Τελικά, αποδείχθηκε ότι τα κεφάλαια για την εξαγορά δεν υπήρχαν και ούτε κατέστη εφικτό να βρεθούν. Παράλληλα, είχαν κατατεθεί χαμηλότερες προσφορές από άλλα επενδυτικά σχήματα, οι οποίες απορρίφθηκαν στη διάρκεια της διαδικασίας. Τελικά, το Exin Group δεν παρουσίασε ποτέ ένα τελικό μετοχικό σχήμα.
Η προσπάθεια εξαγοράς, στην οποία η κυβέρνηση είχε πολιτικώς επενδύσει, ναυάγησε πριν από λίγες μέρες. Χωρίς να έχει προχωρήσει σε σοβαρό έλεγχο των κατατεθέντων προσφορών, η κυβέρνηση οδηγεί την Εθνική Ασφαλιστική σε αχαρτογράφητα νερά, προκαλώντας ανησυχία στους χιλιάδες πελάτες της.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας εκπνέει στις 28 Μαρτίου και ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Υπό κανονικές συνθήκες, η πώληση έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος των stress tests στις τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν τον Μάιο.
Με αυτό το δεδομένο, το ενδεχόμενο επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού είναι ουσιαστικά απαγορευτικό. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση στην υπόθεση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας και να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Εθνικής.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Υπάρχει σχέδιο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής; Η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με άλλα επενδυτικά σχήματα που είχαν καταθέσει προσφορές;
Υπάρχει σχέδιο για τη σταθερότητα και ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων;»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *