Στη πρώτη θέση στην ασφάλιση αυτοκινήτων στη Ρουμανία η City Insurance

Αύξηση τζίρου (μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα) 59% σημείωσε η City Insurance το 2017, ποσοστό που αποτιμάται σε 1,225 δισ. λέι από 789,5 εκατ. λέι το προηγούμενο έτος, παρά το γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά της Ρουμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,29% το ίδιο έτος.
Στην 1η θέση μεταξύ των εταιρειών που συνάπτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης αυτοκινήτων, με μερίδιο αγοράς 30,1% και στην 1η θέση των εταιρειών που εκδίδουν γενικές ασφάλειες, με μερίδιο αγοράς 16,3%, κατατάσσεται η City Insurance το 2017, σύμφωνα με την αρμόδια Οικονομική Εποπτική Αρχή.
Οι ασφάλειες αστικής ευθύνης αυτοκινήτων με αύξηση 71% (1,113 εκατ. λέι) και οι ασφάλειες εγγυήσεων με αύξηση 272% (34,8 εκατ. λέι) συνέβαλαν καθοριστικά στην αύξηση του όγκου ασφαλίστρων. Στις 31 Δεκεμβρίου 2017, το χαρτοφυλάκιο των συμβάσεων ασφάλισης ανερχόταν σε 2,45 εκατ. συμβάσεις σε ισχύ, αριθμός που αποτελεί περίπου το 20% του συνόλου των ισχυουσών συμβάσεων της γενικής ασφαλιστικής αγοράς (12,4 εκατομμύρια συμβάσεις σε ισχύ). Την ίδια ημερομηνία, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονταν 450.000 ασφαλισμένες κατοικίες, 250.000 ασφαλισμένα άτομα για κάλυψη ατυχημάτων και 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Ο αριθμός των ζημιών που καταβλήθηκαν διπλασιάστηκε, αγγίζοντας το ποσό των 653 εκατ. λέι, ενισχύοντας την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά και σε αυτόν τον τομέα με ποσοστό 15,5% επί του συνόλου των αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν στην αγορά των γενικών ασφαλίσεων το 2017. Το ποσοστό των ζημιών πριν από την επίδραση της αντασφάλισης ανερχόταν στο 77%, γεγονός που αποτιμάται θετικά, λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση της εταιρείας στον τομέα της ασφάλισης αυτοκινήτων και την προσοχή στη συγκρότηση και τη διατήρηση των τεχνικών αποθεμάτων. Τα ποσοστά του κόστους πρόσκτησης και διαχείρισης κυμάνθηκαν κάτω του προβλεπόμενου επιπέδου, με την εταιρεία να αναφέρει ποσοστό κόστους της τάξεως του 20,9%. Υπό αυτές τις συνθήκες, το συνδυασμένο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 97,9%, γεγονός που συνέβαλε στην απόκτηση προ φόρων κέρδους 23,7 εκατ. λέι.
Η εταιρεία επιθυμεί να ευχαριστήσει τους 277 μεσίτες με τους οποίους συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς και τους 324 υπαλλήλους, των οποίων η αφοσίωση στην εταιρεία συνέβαλε καθοριστικά τόσο στην επίτευξη αυτών των πολύ καλών αποτελεσμάτων, όσο και στην ενίσχυση της παραγωγικότητας στη γενική ασφαλιστική αγορά της Ρουμανίας, αγγίζοντας τα 3,9 εκατ. λέι ασφαλίστρων ανά εργαζόμενο. Η City Insurance, σε συνέχεια των προαναφερθέντων αποτελεσμάτων, αναφέρει βαθμό κάλυψης των κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας της τάξεως του 140% και 386% αντίστοιχα για την ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση, γεγονός που υποδεικνύει την άριστη ικανότητα της εταιρείας στην κάλυψη των υποχρεώσεων προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της.
Η City Insurance καταγράφει καλή απόδοση για το ρουμανικό κεφάλαιο, όπως εκτιμήθηκε τόσο από το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας, όσο και από τους μετόχους της και αναδεικνύεται ως η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία με ρουμανικό κεφάλαιο που συνιστά επιτυχημένο παράδειγμα στην τοπική ασφαλιστική αγορά.
Για τη City Insurance, το 2018 αποτελεί άσκηση για την εδραίωση της θέσης της στην αγορά και της οικονομικής επίδοσής της και ταυτόχρονα μια πρόκληση για την πλήρη κάλυψη των υποσχέσεων προς τους πελάτες, τους εμπορικούς συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τους μετόχους της.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *