Στη τσιμπίδα της τροχαίας οδηγοί σε μέθη και με ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Σαφάρι ελέγχων έκανε η τροχαία το τριήμερο του Αγ Πνεύματος και εντόπισε εκατοντάδες παραβάσεις και ιδιαίτερα σε σχέση με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Επίσης εντύπωση προκαλεί και το γεγονός παρ ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα και έχουν ειδοποιηθεί οι ανασφάλιστοι οδηγοί να ασφαλιστούν, μέσα στο τριήμερο η τροχαία εντόπισε και 46 ανασφάλιστα κυκλοφορούντα οχήματα, στους 2.000 ελέγχους που έγιναν στην Αττική
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της τροχαίας
Αποτελέσματα τροχονόμων ελέγχων για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά το 3ήμερο 25-28/5/2018 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Στην ανωτέρω ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και πραγματοποιήθηκε σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων.
Συνολικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ) -2.145- οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι -200- βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα ήταν:
Σε (31) οδηγούς, άνω των 0,60 ml / lt (πλημμέλημα).
Σε (36) οδηγούς, άνω των 0,40 ml / lt.
Σε (97) οδηγούς, άνω των 0,25 ml / lt.
Σε (36) οδηγούς ειδικών κατηγοριών (μοτοσυκλέτες, νέοι οδηγοί), άνω των 0,10 ml /lt.
Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν -925- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων -31- επιφέρουν και επιπλέον ποινικές κυρώσεις. Ειδικότερα:
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -56-
Υπερβολική ταχύτητα: -267-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -261-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -70-
Χρήση κινητού τηλεφώνου: -84-
Ανασφάλιστα οχήματα: -46-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -2.230-
Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν -191- οχήματα και αφαιρέθηκαν:
-489- πινακίδες κυκλοφορίας
-468- άδειες ικανότητας οδήγησης
-462- άδειες κυκλοφορίας
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *