Στη φυλακή γιατί έστηναν τροχαία να εισπράττουν αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες


Συνολικά 81 άτομα κρίθηκαν ένοχα για μεγάλη ασφαλιστική απάτη στην Ουαλία και οι 5 θα καταλήξουν στη φυλακή για απάτη μαμούθ με σκηνοθετημένα τροχαία.

5435223
Στην Ουαλία κάποιοι αποφάσισαν να βγάλουν ένα καλό χαρτζιλίκι εις βάρος των ασφαλιστικών εταιριών. Και σήμερα, μετά από μια μακρόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας με κωδικό όνομα Dino, οι ένοχοι οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Την ευθύνη για αυτή την απάτη έχουν πέντε μέλη της οικογένειας Yandell. Από το 2007 ως το 2011 σκηνοθέτησαν 28 τροχαία ατυχήματα, χρησιμοποιώντας για αυτό το σκοπό 57 αυτοκίνητα συγγενών και φίλων. Τα περισσότερα από αυτά στη συνέχεια επισκευάζονταν στο Motorcheck, το συνεργείο που διατηρούσε η οικογένεια στο χωριό Pengam της Ουαλίας. Το σύνολο των αποζημιώσεων που κλήθηκαν να πληρώσουν διάφορες ασφαλιστικές εταιρίες για αυτά τα περιστατικά ξεπερνούσε τις £760.000 (περίπου €1.040.000 σήμερα).

Καθοριστικής σημασίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ήταν η καταγραφή της εσκεμμένης πρόσκρουσηςενός Ι.Χ. πάνω σε ένα ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ) από κάμερα ασφαλείας. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που τελικά, μετά από ανακρίσεις και δίκες στο Cardiff Crown Court, οδήγησε στη φυλακή τους πέντε εγκεφάλους της σπείρας, με το άθροισμα των ποινών τους να φτάνει τα 22 χρόνια. Και τελικά άλλοι 76 κάτοικοι της περιοχής, από 23 έως 73 χρονών, κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια στην απάτη ή για παρακώλυση της δικαιοσύνης.
[Πηγή: Auto Evolutiondrive.gr]Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *