Στη φυλακή η πρώην ασφαλίστρια της Χίου.Τι ισχυρίστηκε η ίδια στην απολογία της

Αυλαία σε μια πολύκροτη δίκη με πρωταγωνίστρια μια πρώην ασφαλίστρια στη Χίο η οποία εκμεταλλευόμενη την φήμη της και την εμπιστοσύνη των πελατών της έστησε ένα ιδιότυπο χρηματιστήριο μέσα στην ίδια την ασφαλιστική εταιρία, που εργαζόταν ως ασφαλιστική σύμβουλος.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων, αποφάσισε την καταδίκη της με 10ετή ποινή κάθειρξης, χωρίς αναστολή.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η ίδια απολογούμενη ανέφερε μεταξύ άλλων :
Αναφερόμενη στον τρόπο δράσης της, σημείωσε ότι δεν ήθελε να χάσει την αξιοπιστία της απέναντι στους πελάτες της με αποτέλεσμα να σκαρφιστεί τις δήθεν επενδύσεις που είχαν πολλαπλάσιες αποδοχές, από αυτές που προσέφεραν όχι μόνο οι τράπεζες αλλά και η ίδια της η ασφαλιστική εταιρεία.
Όπως εξομολογήθηκε στο Δικαστήριο, το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που οι πελάτες της έχαναν ποσά σε επενδύσεις αμοιβαίων κεφαλαίων σε συγκεκριμένη τράπεζα. «Μη θέλοντας να χάσω τη φήμη μου και να κριθώ αναξιόπιστη ξεκίνησα με δικά μου χρήματα από τις προμήθειες και τα μπόνους μου να πληρώνω τη «χασούρα» που είχαν οι πελάτες μου. Φανταστείτε ότι λόγω της αυξημένης αποδοτικότητάς μου έφθασα να παίρνω μαζί με τα μπόνους και τις προμήθειές μου περί τις 50.000 ευρώ τον χρόνο, χρήματα που διέθετα στους ίδιους μου τους πελάτες», είπε.
Αναφερόμενη στα χρήματα που έδιναν οι πελάτες της, όχι στην ασφαλιστική εταιρεία αλλά στην ίδια, κατηγόρησε τα θύματα ότι γνώριζαν πολύ καλά ότι πρόκειται για εξωθεσμική επενδυτική διαδικασία και άρα τα χρήματα που θα λάμβαναν από τόκους θα ήταν «μαύρα», ωστόσο επέμεναν να παίζουν διάφορα ποσά. «Έτσι ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα. Έπαιρνα τα λεφτά από τον έναν και τα εμφάνιζα ως κέρδη στον άλλον, μέχρι που δεν μπορούσα να το καλύψω άλλο», είπε και προσέθεσε ότι κατέφυγε σε δανεισμό από πελάτες της προκειμένου να ανταπεξέλθει, ωστόσο επέστρεψε όλα τα ποσά πίσω. «Έπεσα θύμα της ίδιας μου της φήμης. Από ένα σημείο και μετά προσπαθούσα να διώχνω πελάτες αλλά αυτοί έρχονταν ξανά σε εμένα, φέρνοντας κι από έναν φίλο ή συγγενή. Έλεγαν η κρίση υπάρχει αλλά δεν αγγίζει την Αρακά. Έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο άνοιγμα», είπε.
Αναφορικά με το είδος των υποτιθέμενων επενδύσεων η πρώην ασφαλίστρια, επανέλαβε τα ήδη γνωστά ότι δηλαδή, έλεγε στα θύματα ότι θα επενδύσει τα χρήματά τους σε αμοιβαία κεφάλαια σε νέες ανερχόμενες οικονομίες καθώς και σε ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Νέα Ευρώπη», αλλά στην πραγματικότητα ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.
Ενδεικτικό της φήμης που η ίδια θέλησε να δημιουργήσει γύρω από το όνομά της είναι το γεγονός ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κάθε υποτιθέμενη επένδυση, η ίδια εμφάνιζε κέρδη στους πελάτες της, υποσχόμενη να τους τα αυξήσει κι άλλο. «Έπαιρνε 10.000 ευρώ και τις έκανε 17.000 ευρώ. Έφθασα στο σημείο να τη λέω Αγία Ελευθερία», είπε μεταξύ άλλων ένα από τα θύματά της.
Πηγή : politischios.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *