Στη φόρα τα ονόματα των ασφαλιστικών που παρανομούν έναντι των καταναλωτών

Στη φόρα επιχειρείται να βγαίνουν τα ονόματα των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες παρανομούν και δημιουργούν προβλήματα στους καταναλωτές, στην Κύπρο.

Η Έφορος Ασφαλίσεων, Βικτώρια Νάταρ, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών, της Κύπρου, εισηγήθηκε την εφαρμογή του μηχανισμού «name and shame» για τις ασφαλιστικές εταιρείες που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των πελατών τους.
Παράλληλα, κάλεσε τους καταναλωτές, προτού προχωρήσουν στη σύναψη συμβολαίου με ασφαλιστικές εταιρείες να ενημερώνονται για τη φερεγγυότητά τους. Υπέδειξε επίσης πως οι καταναλωτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ως κριτήριο τις προσωπικές σχέσεις που έχουν με τους ασφαλιστές για να συνάψουν ασφαλιστικό συμβόλαιο. Όπως είπε, από τις 33 ασφαλιστικές εταιρείες που είναι υπό την εποπτεία της, μόνο 2-3 εταιρείες έχουν προκαλέσει προβλήματα και δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι των πελατών τους.
Στο μεταξύ, όπως λέχθηκε στην Επιτροπή, μικρός είναι ο αριθμός των παραπόνων που υποβάλλουν οι καταναλωτές κατά των ασφαλιστικών εταιρειών.

Πηγή : philenews.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *