Στις 3000 έφθασαν οι πρώτες αιτήσεις για το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα

Μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι υποβλήθηκαν συνολικά 3000 αιτήσεις σε όλους τους Δήμους. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων παρέχει τη δυνατότητα προσωρινής και οριστικής υποβολής.

energo
Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν όταν χρειάζεται στην υποβολή της αίτησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 15105 προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνδεθούν με τις υπηρεσίες των Δήμων.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ Β. Κεγκέρογλου, το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια, αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα τόσο στους σκοπούς όσο και στην εφαρμογή του.

Η αίτηση ένταξης στο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, αποτελεί ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση για την ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνει με ατομική του ευθύνη ο αιτών και διασταυρώνονται ηλεκτρονικά.

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνο ο κωδικός taxis net και το ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *