Στον “αέρα” οι άδειες χιλιάδων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών λόγω επαναπιστοποίησης

Ανοικτό θέμα για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι οι επαναπιστοποιήσεις καθώς χιλιάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες επανεκπαίδευσης  δεν θα μπορέσουν να ανανεώσουν την άδεια του επαγγέλματός τους με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός αγοράς.

Ετσι, καθώς είναι σε εξέλιξη η ανανέωση των αδειών στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια για το 2020 (πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου  2020) πολλοί απο τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που δεν θα έχουν καταθέσει τις απαιτούμενες ώρες επαναπιστοποίησης θα βρεθούν στην δυσάρεστη έκπληξη να χάσουν την άδειά τους.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με ανθρώπους του κλάδου, ότι θα υποχρεωθούν εκ νέου να υποβληθούν στις διαδικασίες πιστοποίησης που προβλέπεται από τον νόμο και γίνεται μετά από εξετάσεις που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχής της ιδιωτικής ασφάλισης.

Αν και υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία για τον αριθμό των ασφαλιστών με άδειες που δεν έχουν συμπληρώσει τις ώρες επαναπιστοποίησης, γίνεται λόγος για πάνω από 2000 περιπτώσεις ασφαλιστών που δεν έχουν επαναπιστοποιηθεί.

Για το ζήτημα αυτό τα δύο μεγαλύτερα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης  είχαν προειδοποιήσει έγκυρα και οργανώσει τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο σεμινάρια για την συμπλήρωση των προβλεπόμενων ωρών επαναπιστοποίησης.

Επομένως, αναφέρουν κύκλοι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο στο να δοθεί μια παράταση για τους χρόνους επαναπιστοποίησης περασμένων ετών από την εποπτεύουσα αρχή την ΤτΕ ή διαφορετικά θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία του εκ νέου εξετάσεων για όσους χάσουν την ανανέωση της άδειάς τους.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *