Στον ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ Βank

Την ψήφιση τροπολογίας που καταργεί το ταμείο υγείας των υπαλλήλων της Αγροτικής τράπεζας και οι ασφαλισμένοι συνταξιούχοι σε αυτό μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας .
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :
«Με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τροπολογία, σύμφωνα με την οποία χιλιάδες συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ) και τα μέλη των οικογενειών τους, ήδη ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καλύπτονται από 1-6-2013 για παροχές ασθένειας από τον ΕΟΠΥΥ.»
Απεργούν οι υπάλληλοι του ταμείου
Στο μεταξύ ο σύλλογος των υπαλλήλων του Ταμείου Υγείας της ΑΤΕ Βank καταγγέλλει την ψήφιση της τροπολογίας και συνεχίζει απεργιακές κινητοποιήσεις .Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής :
Με την ψηφισθείσα τροπολογία επιλύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε μια ευάλωτη ομάδα συμπολιτών μας για περίπου ένα χρόνο, οι οποίοι σε προχωρημένη ηλικία στερούνταν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς μετά την πώληση της ΑΤΕ, το αλληλοβοηθητικό τους ταμείο αδυνατούσε να τους εξυπηρετήσει.
Μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας εμείς οι εργαζόμενοι του Ταμείου χάνουμε τη δουλειά μας και είμαστε στο δρόμο! Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την παράταση της 48ωρης απεργίας που λήγει σήμερα 29/05/13 με νέα 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 30/05/13 και τη Παρασκευή 31/051/13 με σκοπό την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *