Στον όμιλο CNP Assurances το 100% των μετοχών της CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS

O Όμιλος CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS ανακοίνωσε την Τρίτη, 4 Ιουνίου, πως ο κύριος μέτοχός του, ο γαλλικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP ASSURANCES, που κατέχει το 50,1% του μετοχικού του κεφαλαίου, ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου για την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού 49,9%.

Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στα €97,5 εκ. και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδια κεφάλαια της CNP Assurances.  

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Η εξέλιξη αυτή, προστίθεται,  επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της CNP ASSURANCES στις προοπτικές της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς. Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται το αποτέλεσμα της επιτυχημένης στρατηγικής της Διευθυντικής ομάδας για την ανάπτυξη του Ομίλου, που αντανακλάται στη διαρκώς ανοδική πορεία εξέλιξης των εταιρειών του στην Κύπρο, CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, που έχουν κατακτήσει ηγετική θέση στους τομείς  δραστηριότητάς τους.

Ο κ. Xavier Larnaudie-Eiffel, αναπληρωτής CEO της CNP ASSURANCES και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CNP Cyprus Insurance Holdings δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε αυτή η συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου. Το αποτέλεσμά της ενισχύει περαιτέρω τη δυνατότητα της θυγατρικής μας που πρωταγωνιστεί στην Κύπρο, να επεκτείνει τις εργασίες της με την πλήρη υποστήριξη των ομάδων μας στο Παρίσι. Είναι ισχυρή μας βούληση να συμβάλουμε ακόμα πιο έντονα στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο».

Ο κ. Antoine Lissowski, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP Assurances, δήλωσε: «Με την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της CNP Cyprus Insurance Holdings αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον αυτής της κερδοφόρου θυγατρικής εταιρείας που προσφέρει όλο το φάσμα ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου σε μια χώρα στην οποία επανήλθε η ανάπτυξη μετά από την οικονομική κρίση του 2013. Περαιτέρω, αυτή μας η ενέργεια αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στην διευθυντική ομάδα που με επιτυχία πέτυχε την ανάκαμψη και ανάπτυξη της εταιρείας, στην οποία έχουμε επενδύσει από το 2008»..

Σε δήλωσή του ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Τάκης Φειδία, τόνισε ότι «με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται σημαντικές δυνάμεις του Ομίλου CNP CYPRUS, εδραιώνοντας νέες προοπτικές στρατηγικής ανάπτυξης».

Η CNP Cyprus Insurance Holdings Ltd είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός στην Κύπρο, και προσφέρει όλο το φάσμα ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου μέσω του μεγαλύτερου δικτύου διαμεσολαβητών στην χώρα. Το 2018 η CNP Cyprus Insurance Holdings συνεισέφερε €157 εκ. στα εισοδήματα της CNP Assurances (αυξημένα κατά 8,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο) και €7,3 εκ. στο καθαρό κέρδος του Ομίλου.

Η εξαγορά του μεριδίου της Τράπεζας Κύπρου επιτρέπει στην CNP Assurances να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της θυγατρικής της εταιρείας, και ως εκ τούτου να ενισχύσει την θέση της στην Κύπρο, μια αγορά με ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης στην οποία η CNP Cyprus Insurance Holdings κατέχει ηγετική θέση, με μερίδιο αγοράς 21% στις ασφάλειες ζωής και 13% στις ασφάλειες γενικού κλάδου.

Πηγή : inbusinessnews.reporter.com.cyΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *