Στοπ στα αναδρομικά των συνταξιούχων από το ΣτΕ. Ότι πήραν πήραν! Ποιοι έχουν ελπίδες;

Βαρύ πλήγμα για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, που προσδοκούσαν να τους επιστραφεί μέρος των αποδοχών απο δώρα και επιδόματα τα οποία χάθηκαν, αποτελούν οι 5 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που εκδόθηκαν 1,5 χρόνο μετά την συζήτησή τους υπό την προεδρία της προηγούμενης προέδρου του δικαστηρίου Μαίρης Σαρπ.

Το δικαστήριο λοιπόν αποφάνθηκε ότι δεν δικαιούνται επιπλέον αναδρομικά από αυτά που ήδη δόθηκαν στους συνταξιούχους για το 11μηνο 2015-1016 , με την απόφαση του τότε Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, το οποίο με 5 αποφάσεις του αποφάνθηκε ότι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται μεν αναδρομικά (σ.σ που ήδη πήραν) τις περικοπές των κύριων συντάξεων τους για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016 -που έγιναν με το «νόμο Κατρούγκαλου»- ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ή όχι. Οχι όμως και αναδρομικά από τις περικοπές των επικουρικών συντάξεως και των τριών δώρων (Χριστουγέννων-Πάσχα–θερινής άδειας) , τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν στα δικαστήρια, μόνο οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει μέχρι 31.7.2020. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν!

Πηγή : dikastiko.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *