Στο Γαλλικό κρατικό ταχυδρομικό φορέα La Poste η CNP Assurances

Η ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας (AMF) ενέκρινε την εξαγορά της CNP Assurances από τον κρατικό ταχυδρομικό φορέα της La Poste σε προσπάθεια δημιουργίας μιας ελεγχόμενης από τον κράτος τράπεζας και μιας ασφαλιστικής με εργασίες στις αγροτικές περιοχές της χώρας.
Ο εκπρόσωπος της AMF δήλωσε την Τρίτη ότι εξουσιοδότησε την κρατική επιχείρηση επενδύσεων Caisse des Depots et Consignations ή τη CDC και τη γαλλική κυβέρνηση να μεταβιβάσουν το 42% των μετοχών τους στην CNP Assurances στο τραπεζικό σκέλος της La Poste La Banque Postale.
Αυτό θα επιτρέψει στο γαλλικό ταχυδρομείο να διαφοροποιηθεί από τη συρρίκνωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών ενώ η CNP Assurances θα έχει πρόσβαση στους πελάτες του.
Η La Banque Postale διέθετε ήδη το 18% της CNP Assurances.
Η συγχώνευση μεταξύ της La Banque Postale και της CNP είναι μια απόπειρα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την πρόσβαση στις τραπεζικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές σε μια εποχή όπου οι τράπεζες τείνουν να κλείνουν υποκαταστήματα στην ύπαιθρο.
Η συμφωνία θα δώσει επίσης ωθηση στη La Poste, έναν από τους κορυφαίους εργοδότες της χώρας με περίπου 250.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Πηγή : euronews.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *