Στο ΙΚΑ τα επιδόματα ανεργίας …με «ξαφνικό θάνατο» του ΟΑΕΔ

Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης του ΟΑΕΔ και μεταφορά των μέχρι τώρα αρμοδιοτήτων του σε ιδιώτες και στο ΙΚΑ.

46643Σύμφωνα με το δημοσίευμα στόχος είναι να περάσου στον ΙΚΑ αρμοδιότητες όπως τα επιδόματα ανεργίας και άλλες επιδοματικές πολιτικές για εργαζόμενους και ανέργους.
Ενώ αναφορικά με τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και διαχείρισης των κοινοτικών πόρων για θέσεις εργασίας , το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτές θα ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Το δημοσίευμα διέψευσε ο υπουργός Εργασίας Γ Βρούτσης με την παρακάτω ανακοίνωση :
«Μόνο ως προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό ανυπόστατο δημοσίευμα περί «σχεδίου ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ».
Ουσιαστικά πρόκειται για «κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας.
Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ ενισχύεται σημαντικά: αφενός μέσα από τη διαχείριση αυξημένων κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και αφετέρου μέσα από την ισχυροποίηση και βελτίωση των δομών του στους κρίσιμους τομείς της επαγγελματική κατάρτισης και μαθητείας.
Τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς για την πατρίδα μας, εκτός από περίεργο είναι και ύποπτο που κάποιοι προσπαθούν με ανύπαρκτα επικοινωνιακά εφευρήματα να δηλητηριάζουν την Κοινή Γνώμη».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *