Στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης η ιδιωτική ασφάλιση ενόψει εκλογών

Η αναφορά του ίδιου του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ Τσίπρα  χθες στην ΕΡΤ για τα σχέδια, όπως ανέφερε, της ΝΔ να εκχωρήσει στην ιδιωτική ασφάλιση τα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία δείχνει ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπαίνει όλο και περισσότερο στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενόψει των εθνικών εκλογών της & Ιούλιου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, για το ασφαλιστικό τύπου «Πινοσέτ» που καταλογίζει στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για ένα σύστημα εκχώρησης της επικουρικής ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Είπε ότι θα δημιουργηθεί τεράστια τρύπα στο ασφαλιστικό σύστημα «που με χίλια βάσανα καταφέραμε από ελλειμματικό να το κάνουμε βιώσιμο» και αυτό μόνο θα ευνοήσει τα κέρδη κάποιων ιδιωτών και θα δημιουργήσει τεράστια κενά στη δυνατότητα πληρωμής των συντάξεων, άρα θα κληθεί να τα καλύψει το δημόσιο ή θα κοπούν οι συντάξεις και αν δεν έχει να τα καλύψει το δημόσιο, θα έρθουν πάλι να μας προσφέρουν προγράμματος «σωτηρίας».

Εδώ να σημειώσουμε ότι δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος   Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο 12th Insurance Conference, αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό και στην ανάγκη να υπάρξει συμπληρωματική στήριξη με επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτική ασφάλιση προκάλεσε  επίσης την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που τον κατηγόρησε ότι είναι προπομπός των σχεδίων της ΝΔ για ασφαλιστικό τύπου “Πινοσέτ”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *