Στο μικροσκόπιο της εποπτικής αρχής οι εκθέσεις αξιολόγησης κινδύνων και φερεγγυότητας

Στο μικροσκόπιο της Εφόρου Ασφαλίσεων μπαίνουν οι εκθέσεις αξιολόγησης ιδίων κινδύνων και φερεγγυότητας (Own Risk Solvency Assessment – ORSA) των ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου στις οποίες πρέπει να περιλαμβάνονται και οι κίνδυνοι από την πανδημία.

Σε δηλώσεις της στη StockWatch, η αναπληρωτής Έφορος Τώνια Τσαγγάρη, ανέφερε ότι οι ORSA έχουν υποβληθεί μέχρι τις 31/12/2020 από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και θα αξιολογηθούν.

«Τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής που διεξάγονται στην έκθεση ORSA δεν λαμβάνονται υπόψη για την τωρινή κατάσταση της εταιρείας ούτε απαιτείται οποιαδήποτε επιπρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση σε περίπτωση που λόγω ενός stress η επιχείρηση καθίσταται αφερέγγυα. Είναι μόνο για προληπτικούς σχεδιασμούς και αξιολόγηση καθώς και συζήτηση με το ΔΣ της εταιρείας ούτως ώστε η εταιρεία να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που συμβεί οποιοδήποτε από τα σενάρια που έχουν ληφθεί υπόψη», σημειώνει η κ. Τσαγγάρη.

«Η Υπηρεσία μας θα αξιολογήσει τα διάφορα σενάρια που έχουν ληφθεί υπόψη από τις ασφαλιστικές εταιρείες και θα προχωρήσει σε συζήτηση με τις εταιρείες στην περίπτωση που είτε τα σενάρια δεν κρίνονται ικανοποιητικά ή η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει ένα πλάνο αντιμετώπισης των διαφόρων σεναρίων στα πλαίσια της προληπτικής εποπτείας που ασκεί η Υπηρεσία μας», τονίζει.

Πηγή: stockwatch.com.cy/Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *