Στο +11% οι προοπτικές αύξησης των προσλήψεων στις ασφάλειες, υπηρεσίες και χρηματοοικονομικά

Σύμφωνα με την Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Β’ Τρίμηνο 2017 καταγράφονται ευνοϊκές οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα. Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +9% και εμφανίζονται βελτιωμένες κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πηγή : ManpowerGroup

Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν ευνοϊκές προθέσεις προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο. To 23% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 9% προβλέπει μείωση και το 65% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.
Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε δύο τομείς, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +11% – στον τομέα: Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον τομέα: Βιομηχανία/Παραγωγή.
Οι πιο χαμηλές Προοπτικές, της τάξης του +1%, καταγράφονται από τους εργοδότες στον τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση.
Οι εργοδότες αναμένουν το θετικότερο κλίμα προσλήψεων των τελευταίων δύο ετών, καταγράφοντας Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +9% για το προσεχές τρίμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ αντίστοιχα στην Βόρεια Ελλάδα ανέρχεται στο +8%.
Τις ισχυρότερες αγορές εργασίας προβλέπουν οι εργοδότες των Μεγάλου και Μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, οι οποίοι καταγράφουν Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +26% και +20% αντίστοιχα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *