Στο +17% οι προοπτικές απασχόλησης σε χρηματοοικονομικά και ασφάλειες το Δ τρίμηνο 2016

Συγκρατημένα αισιόδοξες παραμένουν οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Δ’ Τρίμηνο 2016.
7332562
Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +6% και παραμένουν σχετικά σταθερές για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο
Συγκρίσεις ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας
Κατά το προσεχές τρίμηνο, προβλέπονται αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες στον τομέα της Γεωργίας καταγράφουν τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +18%, παράλληλα σημαντική αύξηση του ρυθμού προσλήψεων προβλέπεται και στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, όπου οι Προοπτικές είναι της τάξης του +17%. Αναμένεται σταθερή αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων στον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών, με Προοπτικές της τάξης του +11%, ενώ προβλέπεται κάποια αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα του Δημοσίου & Κοινωνικών Υπηρεσιών, όπου η Προοπτικές ανέρχονται στο +7%. Ωστόσο, αρνητικές προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται σε δύο τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των Κατασκευών, όπου οι Προοπτικές είναι της τάξης του -6%.

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα σχέδια προσλήψεων βελτιώνονται σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες του τομέα των Κατασκευών αναφέρουν την σημαντικότερη αύξηση, της τάξης των 6 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι Προοπτικές τόσο στον τομέα της Γεωργίας όσο και στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις είναι κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες ισχυρότερες. Στους άλλους τομείς, οι προοπτικές προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές ή δεν παρουσιάζουν αλλαγές.

Σε σύγκριση με το Δ’ Τρίμηνο του 2015, οι προοπτικές προσλήψεων βελτιώνονται και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες στον τομέα της Γεωργίας καταγράφουν απότομη αύξηση της τάξης των 23 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ στον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών οι Προοπτικές ενισχύονται κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες. Καταγράφονται σημαντικές βελτιώσεις της τάξης των 19 και 17 ποσοστιαίων μονάδων στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον τομέα Δημόσιο και Κοινωνικές Υπηρεσίες αντίστοιχα, ενώ οι Προοπτικές για τον τομέα Μεταποίησης σημειώνουν αύξηση της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *