Στο 48,2% το μερίδιο της Atradius στην αγορά της ασφάλισης πιστώσεων στην Ελλάδα

Με αυξημένη παραγωγή α’ εξαμήνου κατά 4,8% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, άνω των 13,5 εκατ. ευρώ, καθώς και με υψηλό μερίδιο αγοράς εξελίσσεται η τρέχουσα χρήση για την Atradius Ελλάδας, που δραστηριοποιείται στις ασφαλίσεις πιστώσεων.

Το μερίδιο αγοράς της Atradius Ελλάδας στο α’ πεντάμηνο φέτος (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) διαμορφώθηκε σε 48,2%, επίδοση η οποία διατηρεί την εταιρεία στη θέση του market leader στις ασφαλίσεις  πιστώσεων στην Ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Στο μεταξύ, στο α’ εξάμηνο του 2023 καταγράφηκαν 267 αιτήματα αποζημίωσης, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του α’ εξαμήνου του 2022 που ήταν σε αριθμό 224. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά για το 2023 ότι θα καταγραφούν αυξημένα αιτήματα αποζημιώσεων που θα ξεπερνούν το 15% σε σχέση με πέρυσι.

 Τα δηλωθέντα αιτήματα αποζημίωσης του 2022 αφορούσαν 615 υποθέσεις, για τις οποίες καταβλήθηκαν συνολικά 11,6 εκατ. ευρώ, έναντι 475 υποθέσεων και ποσού 9,1 εκατ. ευρώ το 2021.

Το τεχνικό loss ratio της Atradius Ελλάδας για το 2022 εκτιμήθηκε σε 36,5%, υψηλότερο κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες από το loss ratio του 2021, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της αγοράς.

Σημειώνεται ότι, η χρήση του 2022 είχε κλείσει για την εταιρεία με παραγωγή ασφαλίστρων άνω των 25 εκατ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 47,09%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius Ελλάδας & Ρουμανίας, κ. Γεράσιμος Τζέης, σχολιάζοντας τα παραγωγικά στοιχεία α’ εξαμήνου 2023 τονίζει ότι «η εταιρεία παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά βρισκόμενη διαρκώς δίπλα στον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος υπό δύσκολες ακόμα συνθήκες, λόγω του υψηλού πληθωρισμού, έχει ανάγκη από σύγχρονα εργαλεία διασφάλισης της ρευστότητας του, όπως και από προηγμένους μηχανισμούς αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών του.

Η Atradius Ελλάδας, με μακρά παράδοση στις ασφαλίσεις πιστώσεων, θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν, προσφέροντας διαρκώς εξελισσόμενεςασφαλιστικές υπηρεσίες που περιορίζουν το ρίσκο και στηρίζουν κάθε αναπτυξιακή – επενδυτική πρωτοβουλία».

Ο Όμιλος Atradius με εμπειρία άνω των 90 ετών στην ασφάλιση των πιστώσεων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως, παρέχοντας, μέσω των 160 γραφείων που διαθέτει σε περισσότερες από 50 χώρες, προϊόντα και υπηρεσίες Ασφάλισης Πιστώσεων και Διαχείρισης Απαιτήσεων.

Το Ελληνικό υποκατάστημα της Atradius ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων, στοχεύοντας στη μείωση της έκθεσης των Ασφαλισμένων έναντι του κινδύνου της μη πληρωμής από τους αγοραστές τους.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *