Στο plan Β περνά το deal της Allianz με την Ευρωπαϊκή Πίστη

Τέλος εποχής για την μετοχική σχέση του κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου μελών της οικογενείας  του και  στελεχών  της  Ευρωπαϊκής Πίστης καθώς τις επόμενες μέρες και τυπικά  πέφτει η αυλαία στην παρουσία της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όλα αυτά απόρροια της εξαγοράς, με δημόσια πρόταση, της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz που έκανε αίσθηση στην ασφαλιστική αγορά και όχι μόνο και δημιουργεί νέα δεδομένα για την παρουσία στην Ελλάδα του Γερμανικού Ασφαλιστικού Ομίλου.

Η Allianz πλέον κατέχει σχεδόν το σύνολο των μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης μετά την απόκτηση μέσω ΧΑΑ και του ποσοστού που κατέχει στην δεύτερη   η European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Έτσι, όλα συνηγορούν ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου δρομολογούνται οι διαδικασίες για το plan B , που όπως είχε αναφερθεί στην επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς περιλαμβάνει την συγχώνευση των δύο ασφαλιστικών εταιριών με  επωνυμία που δεν είναι γνωστή.

Επίσης , σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς,  είχε αναφερθεί ότι στη νέα ενιαία εταιρία διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος.

Οπότε η εξέλιξη αυτού του deal είναι ενδιαφέρουσα.

Να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι ασφαλιστική εταιρία που στηρίζει την διανομή των ασφαλιστικών της προϊόντων μέσω της φυσικής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Η Allianz είναι ασφαλιστική εταιρία με πολυκαναλικό δίκτυο διανομής , εκτός bancassurance, διαθέτοντας μάλιστα και εταιρική online πλατφορμα πώλησης ασφάλισης αυτοκινήτου και άλλων προϊόντων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. “Επίσης , σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς, είχε αναφερθεί ότι στη νέα ενιαία εταιρία διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος”….
    Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της επιχειρηματικής ιστορίας που ο εξαγοραζόμενος θα έχει τον έλεγχο της νέας εταιρείας και λογικά θα επιλέξει και το Management team!! Τι μας λέει αυτό; Χμ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *