Στρατηγική συνεργασία ΑΟΝ με την Zesty.ai για χρήση AI στην ασφάλιση

Η Aon plc , μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών που παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων σε θέματα κινδύνου, συνταξιοδότησης και υγείας, προχώρησε σε  μια στρατηγική συμμαχία με την InsurTech εταιρία Zesty.ai, που εδρεύει στην περιοχή Bay of San Francisco.

Η τεχνολογία της Zesty.ai ενισχύει την αναδοχή των ασφαλιστικών εταιρειών μέσω της πρόσβασης σε περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων σε κτίρια και τα περίχωρά τους, τα οποία καθιστούν δυνατή την ανάλυση λεπτομερών κινδύνων και την ενημερωμένη τιμολόγηση. Τα δεδομένα αποκτώνται με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σε δορυφορικές και αεροφωτογραφίες που ενημερώνονται τακτικά και απο άλλες πηγές δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο διανομής της Aon, οι ασφαλιστές μπορούν να αξιολογήσουν τον κίνδυνο του χαρτοφυλακίου τους μέσω του μοντέλου κινδύνου πυρκαγιάς του Zesty.ai και επίσης να αποκτήσουν γνώση περιουσιακών στοιχείων υψηλής πιστότητας για την αναδοχή τόσο των καταστροφικών όσο και των τριβικών κινδύνων.

Οι ασφαλιστές μπορούν επίσης να εκμεταλλευτούν την Πλατφόρμα Αναλύσεων Κινδύνου Ακινήτων της Zesty.ai για να καταγράψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά ιδιοκτησίας. Τα στοιχεία των ιδιοκτητών σπιτιού συχνά αναφέρονται από τον ασφαλισμένο ή προέρχονται από δαπανηρές επιθεωρήσεις ιδιοκτησίας. Μέσα από την Aon, οι ασφαλιστές μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα 130 δισεκατομμύρια σημεία της Zesty.ai σε ιδιότητες των ΗΠΑ που έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνονται εύκολα σε υπάρχοντα συστήματα και μοντέλα.

Ο George deMenocal, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aon’s Reinsurance Solutions, εξήγησε μεταξύ άλλων: ” Οι άμεσες γνώσεις σχετικά με τον κίνδυνο καθίστανται όλο και πιο σημαντικό στοιχείο για τους ασφαλιστές καθώς εκσυγχρονίζουν τις πλατφόρμες αναδοχής τους. Αυτή η εξέλιξη της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με νέες συνεργασίες, προσφέρει ευκαιρίες για την Aon να παραδώσει νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών σήμερα και αύριο, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ».

Η Jobay Cooney, Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής της InsurTech για την Aon, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: “Η Aon είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τους πελάτες να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες που προωθούν τις στρατηγικές πρωτοβουλίες τους. Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την Zesty.ai καθώς έχουν αποδείξει ότι είναι πρωτοπόρος στον χώρο αυτό και ότι οι ασφαλιστές μπορούν να αντλήσουν αξία από τα λεπτομερή δεδομένα και τις οπτικές τους αξιολογήσεις. »

Ο Attila Toth, Διευθύνων Σύμβουλος της Zesty.ai, μεταξύ άλλων,δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή ότι η Aon επέλεξε να ξεκινήσει μια στρατηγική συμμαχία με το Zesty.ai. Η Aon είναι ο αξιόπιστος σύμβουλος των ασφαλιστικών εταιρειών παγκοσμίως με βαθιά εξειδίκευση στην καταστροφική διαχείριση του κινδύνου που έχει συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες. Ως InsurTech, το Zesty.ai μπορεί να φέρει τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως το AI, και τις μεγάλες αναλύσεις δεδομένων στον κλάδο ασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων »

Περισσότερα στο επίσημο δελτίο τύπου της εταιρίας εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *