Στρες τεστ για τα επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία από την EIOPA

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) ξεκίνησε τη δοκιμασία προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων  για τις επαγγελματικές συντάξεις.

Από την άσκηση αυτή αναμένεται να προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με την ανθεκτικότητα και τις ενδεχόμενες ευπάθειες του ευρωπαϊκού τομέα επαγγελματικών συντάξεων. Για πρώτη φορά, μια ευρωπαϊκή δοκιμή αντοχής περιλαμβάνει αξιολόγηση των εκθέσεων για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG). Η βασική αξιολόγηση θα αναφέρεται, στα πλαίσια ενός σεναρίου της αγοράς,  στις επιπτώσεις στην βιωσιμότητα και τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών ταμείων καθορισμένων παροχών (DB) σχετικά με το προβλεπόμενο μελλοντικό εισόδημα συνταξιοδότησης των μελών των συνταξιοδοτικών ταμείων καθορισμένης συνεισφοράς (DC).

Με την περαιτέρω ανάπτυξη των μεθοδολογιών και προσεγγίσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τις προηγούμενες ασκήσεις, συμπληρώθηκε το στρες τεστ του 2019 για να εκτιμηθεί η δυνητική αντίδραση των συνταξιοδοτικών ταμείων στο αρνητικό σενάριο της αγοράς όσον αφορά την κατανομή των επενδύσεών τους, προκειμένου να κατανοηθούν καλύτερες πιθανές συνεκτικές επενδυτικές συμπεριφορές που μπορεί να έχουν σχέση με τη σταθερότητα  στις οικονομικές αγορές.

Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του τεστ αντοχής αναμένεται να δημοσιευθούν μέχρι τα τέλη του 2019.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *