Συγκλίσεις και αποκλίσεις στη συνάντηση ΕΕΑ και ΕΑΕΕ

Θέματα που αφορούν τον κλάδο των ασφαλιστών έθεσαν στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Πέμπτη.
Σύμφωνα με την κλαδική ιστοσελίδα του ΕΕΑ για τον ασφαλιστικό κλάδο insurance-eea.gr η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, χωρίς όμως να ταυτίζονται οι απόψεις των δύο πλευρών σε όλα τα θέματα. Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με πληροφορίες
1. Στο θέμα των Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων Αστικής Ευθύνης των Διαμεσολαβητών η ΕΑΕΕ δεν έχει καταρχήν αντίρρηση να αποστέλλονται ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες στα Επιμελητήρια, για την αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας.

2. Στο θέμα της πραγματοποίησης ανοικτής συνάντησης με την συμμετοχή της Εποπτικής Αρχής-ΔΕΙΑ, των Ασφαλιστικών Εταιρειών-ΕΑΕΕ, των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών-ΕΑΔΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών–ΕΕΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθούν ελεύθερα και δημόσια όλα τα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς, η ΕΑΕΕ δεν έδειξε μεγάλη προθυμία και επιφυλάχθηκε.

3. Το θέμα του σχεδιασμού κοινού προγράμματος εκπαίδευσης με την συμμετοχή του ΕΕΑ, της ΕΑΕΕ και του ΕΙΑΣ αντιμετωπίστηκε θετικά και έπεται συνέχεια.

4. Στο θέμα της μεγάλης εκκρεμότητας, εδώ και τρία χρόνια, των επιπτώσεων από την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE και της ταλαιπωρίας χιλιάδων ασφαλισμένων, οι εκπρόσωποι του ΕΕΑ κάλεσαν την ΕΑΑΕ να δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση της ανεύρεσης λύσεων και να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, που είναι σίγουρο ότι μπορεί.

5. Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΕΕΑ έθεσαν το θέμα της επαναφοράς του Τειρεσία με έμμεσο τρόπο, μέσω του εμπιστευτικού εγγράφου της Τράπεζας της Ελλάδος και έκαναν απολύτως σαφές ότι η τυχόν παροχή στοιχείων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, παρά την πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όχι μόνο δεν συμβάλει στην απαραίτητη ηρεμία που αυτή την περίοδο χρειάζεται η ασφαλιστική αγορά, αλλά αντιθέτως πυροδοτεί τις σχέσεις εταιρειών-διαμεσολαβούντων. Τόνισαν επίσης, ότι μετά το εξώδικο που απεστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι Διαμεσολαβούντες και τα Επιμελητήρια θα προχωρήσουν σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θα κριθεί απαραίτητη.
Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στην συμμετείχαν, από πλευράς ΕΕΑ οι κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Λεβετσοβίτης, Α΄ Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Λάμπρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Υπηρεσιών και Μηνάς Βαρτανιάν, Νομικός Σύμβουλος και από πλευράς ΕΑΕΕ οι κ.κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Φωκίων Μπράβος, Ταμίας και οι κυρίες Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια και Εύα Βαρουχάκη, Νομική Σύμβουλος.
Πηγή: insurance-eea.gr

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *