Συγκρατημένες οι όποιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας και αυτοκινήτου


Πολιτική συγκρατημένων αναπροσαρμογών στις τιμές των ασφάλιστρων υγείας και αυτοκινήτου αναμένεται να ακολουθήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι τέλους του χρόνου οι ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς οι δύο κλάδοι επηρεάζονται από την αύξηση του ΦΠΑ στην υγεία και από τις αναπροσαρμογές στα κατώτατα όρια καλύψεων στην αστική ευθύνη .
23525230

Σύμφωνα, με ανθρώπους της αγοράς οι ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν δεχθεί πιέσεις στην παραγωγή τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των κάπιταλ κοντρόλ, ιδιαίτερα το τελευταίο ενάμιση χρόνο, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε συγκρατημένες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας και αυτοκινήτου.

Και αυτό, όπως, εξηγούν οι δύο κλάδοι είναι πλέον βασικοί για τον κύκλο των εργασιών τους και ιδιαίτερα για τον κλάδο αυτοκινήτου οι τιμές των ασφαλίστρων έχουν μειωθεί μέσα σε μια τετραετία κατά 40 % . Συνεπώς μια αύξηση των τιμών θα προκαλούσε περαιτέρω μείωση των εργασιών τους.

Συγκεκριμένα, στον κλάδο αυτοκινήτου από την 1/1/2017 θα γίνει αναπροσαρμογή των κατώτατων ορίων ασφαλιστικής κάλυψης της αστικής ευθύνης, που είναι υποχρεωτική, στο 1.220.000 ευρώ, από 1.000.000 ευρώ που είναι σήμερα, σε υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες αντίστοιχα .

Αυτό σημαίνει ότι αυξάνουν και οι κίνδυνοι που καλύπτονται από τις εταιρίες που προφανώς πρέπει να προσφύγουν σε κινήσεις που θα καλύψουν αυτή την αύξηση και στα πλαίσια της κεφαλαιακής τους επάρκειας.

Ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται και την άμεση αύξηση των τιμών τους στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, καθώς η πολιτική των μειώσεων στα ασφάλιστρα τα προηγούμενα στηρίχθηκε κατά κύριο λόγω στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των ζημιών.Καθώς επίσης και στο εξορθολογισμό των αποζημιώσεων με απευθείας επισκευές ζημιών από συνεργαζόμενα ή ιδιόκτητα συνεργεία κλπ

Επιπλέον, για τον κλάδο αυτοκινήτου οι εταιρίες εκτός των μειωμένων τιμών ασφαλίστρων προσφέρουν εκπτώσεις και διευκολύνσεις πληρωμών με άτοκες δόσεις, με πιστωτικές κάρτες, για 6μηνα η ετήσια συμβόλαια .

Στον κλάδο της υγείας, η αύξηση του ΦΠΑ των ιδιωτικών κλινικών στο 23%. είναι για τις ασφαλιστικές ένας πονοκέφαλος ,που ωστόσο επιχειρούν να ξεπεράσουν έχοντας αναπροσαρμόσει πλήρως τα παρεχόμενα συμβόλαια ασφάλισης υγείας, ενώ έχουν συνάψει συνεργασίες και έχουν δημιουργήσει δίκτυα με ιδιωτικές κλινικές και εξεταστικά ιατρικά κέντρα, με αποτέλεσμα να διαχειρίζονται καλύτερα το κόστος των δαπανών τους.

Πάντως, αρκετές εταιρίες σίγουρα θα κάνουν κάποιες αλλαγές στις τιμολογήσεις τους στα προσφερόμενα προγράμματα ασφάλισης υγείας, εξαιτίας της αύξηση του ιατρικού πληθωρισμού.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *