Συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Euroins Insurance Group (EIG) διαπραγματεύεται η EBRD

Ο χρηματοοικονομικός και ασφαλιστικός όμιλος Еurohold Bulgaria ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου μετοχών  στην Euroins Insurance Group (EIG), εταιρία συμμετοχών στις ασφαλιστικές δραστηριότητες της Eurohold.

“Η επένδυση της EBRD στο EIG θα ανέλθει σε ποσό έως 30 εκατομμύρια ευρώ (35,5 εκατομμύρια δολάρια) και θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης κεφαλαίου του ασφαλιστικού ομίλου. Η Eurohold θα συμμετάσχει επίσης στη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου με περαιτέρω εισφορά κεφαλαίου έως και 12 εκατομμύρια ευρώ », ανέφερε η Eurohold Bulgaria σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο EIG με έδρα τη Σόφια θα χρησιμοποιήσει τα συγκεντρωμένα κεφάλαια κυρίως για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής οντότητας εντός του ομίλου, της  Euroins Romania Asigurare Reasigurare, και επιπλέον για την ενίσχυση των θέσεων της συμμετοχής στην αγορά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πηγή: seenews.com

Να σημειωθεί ότι η Euroins  Βουλγαρίας δραστηριοποιείται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με υποκατάστημα Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *