Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Εvima από ΕΚΑ και ΠΑΜΕ

Την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους και τους ασφαλιστές της Εvima εκφράζουν με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικοί φορείς
Συγκεκριμένα του Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει:
«Μοιάζει να μην έχει τελειωμό η λίστα των ανέργων…
Η ασφαλιστική εταιρεία EVIMA έκλεισε αιφνιδιαστικά, στο όνομα άγνωστων συμφερόντων, εξαιτίας άγνωστων επιλογών ή ακατανόητων διαδικασιών που ακολούθησε η αρμόδια εποπτική αρχή (ΔΕΙΑ).
Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι πάντα το ίδιο. Στην περίπτωση της ασφαλιστικής εταιρείας EVIMA, 200 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο και 500 συνεργαζόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, 1300 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και 270.000 ασφαλισμένοι μένουν ξεκρέμαστοι.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας βρίσκεται στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων, ζητά την απορρόφησή τους από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και από την Εποπτική Αρχή του κλάδου να προχωρήσει άμεσα σε κάθε μέτρο που προβλέπεται από τον νόμο για την προστασία τους.
Επίσης με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Ασφαλιστικών Εταιριών αναφέρει μεταξύ άλλων
«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους της Evima, που μέσα σε μία μέρα βρέθηκαν στο κατώφλι της ανεργίας μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας τους.
Δηλώνουμε πως θα βρεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό τους, θα στηρίξουμε κάθε κινητοποίηση και τρόπο δράσης που θα αποφασίσουν οι ίδιοι συλλογικά, τόσο για τη διεκδίκηση τυχόν δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, όσο και για τη δύσκολη συνέχεια. Τώρα απαιτείται να παραμείνουν ενωμένοι, να κινηθούν αγωνιστικά, να μην κλειστεί ο καθένας στο σπίτι του, στις προσωπικές του δυσκολίες και αδιέξοδα.
Είναι εκ του πονηρού η προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη στο κλαδικό τύπο και στις υπόλοιπες εταιρείες, για άλλη μια φορά, να αποδωθούν τα πάντα απλά στη κακοδιαχείριση, στο προσωπικό πλουτισμό κάποιων. Φυσικά μπορεί να ισχύουν όλα αυτά. Για καπιταλιστική επιχείρηση μιλάμε. Όμως για μας η ανάκληση της άδειας της Evima και άλλων ασφαλιστικών αυτή τη περίοδο (λ.χ. Eurostar), ανεξάρτητα από τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες, εντάσσονται σε ένα ενιαίο πλαίσιο. Είτε το πει κανείς «διαδικασία προσαρμογής στο Solvency», είτε το πει «πιο σφιχτό έλεγχο για ορθότερη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς», η ουσία είναι μία. Αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η ένταση του ανταγωνισμού, η «σωστή λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς» για τους εργαζόμενους: Κλείσιμο επιχειρήσεων, αφαίρεση κατακτήσεων, συνεχή ανασφάλεια και ανεργία.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *